Мицрософт ажурира Цортану за хитне ситуације са корисним одговорима

 Цортана Андроид (1)

Слика љубазношћу: ВПКСбок.цом

Знамо да је Мицрософт радио са Амазоном на довођењу Амазон Алека у Виндовс 10, а довођење паметнијих звучника је такође на њиховој листи. Да ли је Мицрософт данас покушао да се увери да је Цортана релевантна за кориснике ако затраже помоћ када крваре? Одговарајући одговор раније није био доступан, већ је додат тек након што је корисник Твитера обавестио Мицрософт о овој немогућности Цортане.

Корисник Твитера Манеесх Јунеја данас је објавио видео и у њему поменуо Мајкрософт о чудним одговорима које Мицрософтов дигитални асистент Кортана даје на иПхоне-у када су га питали да крвари. А одговор из Цортане га је изненадио јер је уместо да помаже кориснику на таквим упитима, одговорио је у реду и занимљиво, што је бизарно.3АД399Б015849444Е64Ц93АФБ6Ф439760051Е2ЦБ

Али Мицрософт је такође брзо решио такве аномалије Цортане и убрзо су ажурирали позадину Цортане са неким корисним одговорима на питања попут Крварим која захтевају хитне одговоре. Манеесх Јунеја је убрзо речено да поново постави питање и он је тада објавио новије одговоре Цортане за које су заправо од помоћи. Можете видети новије одговоре са твита испод.

Кортана је одговорила: Ако крвариш јако, прва ствар коју треба да урадиш је да покушаш да зауставиш ток, а затим потражиш медицинску помоћ. Постојала је и опција да се уз текст добије више детаља о саветима НХС о посекотинама и крварењу.

Мицрософт би могао имати сличне функције са одабраним корисницима и у наредним месецима ће дигитални асистент вероватно понудити друге корисне одговоре у зависности од хитних медицинских случајева. Мицрософт још увек развија Цортану јер је она део АИ покрета компаније и компанија се труди да Цортана буде широко доступна на свим платформама, укључујући Амазонову Алека.

Популар Постс