Мицрософт Андромеда: Све што мислимо да знамо до сада

  Мицрософт Андромеда са оловком

Прича се да је Мицрософт-ова Андромеда први Виндовс 10 уређај који има више фактора облика који служе различитим сврхама у зависности од положаја и угла екрана.

Чини се да је следећи тренд у свету хардвера ултрамобилни рачунар са два екрана, 2-у-1, са подршком за више фактора облика укључујући лаптоп и мобилни.

Извештај из поузданих извора открио је да ће Мицрософтова Андромеда имати двоструки екран и подешавање шарки, што не мора нужно да комбинује два слична екрана. Два дисплеја повезана један са другим новим дизајном шарки би омогућила да се фактор форме промени у покрету.Многи овај пројекат називају Сурфаце Пхоне, упркос чињеници да је уређај тренутно кодног назива Андромеда, а такозвани Сурфаце Пхоне је био обичан паметни телефон са Виндовс 10 Мобиле који је већ отказан. Андромеда ће вероватно бити следећи Мајкрософтов мобилни уређај и нудиће мобилност.

Ево шта до сада знамо о Мицрософт Андромеди

Из новог софтвера ( Виндовс Цоре ОС ) до софистицирана камера , ево свега што треба да знате о митском Мицрософт Андромеди.

Два екрана

  Мицрософт Сурфаце Пхоне

Слика љубазношћу: ФрееПатентсОнлине.цом

Патенти су показали да Мицрософт жели да направи уређај са два различита екрана. Мицрософт не прави флексибилан екран, тако да компанија планира да користи иновативни дизајн шарки који би омогућио више фактора облика. На пример, моћи ћете да користите Андромеду као телефон, таблет, лаптоп и у нагибном режиму.

Фактор форме зависи од положаја и угла екрана. Патенти откривени у последњих неколико месеци мање-више су потврдили да ће уређај имати два екрана, а други патент је открио да уређај може имати не два већ три екрана .

Дизајнери су већ замислили Андромеду са склопивим екранима, различитим факторима облика и карактеристикама. То је сан који тек треба да се оствари, а гласине тврде да је издавање новог мобилног уређаја неизбежно.

Другим речима, Мицрософт жели да измисли нову категорију производа чија би се главна идеја могла свести на ХингедДуалСцреенДевице.

Нови ОС

  Виндовс Цоре ОС

Мицрософт ради на Виндовс Цоре ОС-у, новој модуларној верзији оперативног система који ће покретати Андромеду. Извештај сугерише да ће Андромеда покретати Виндовс Цоре ОС, пуну верзију оперативног система Виндовс 10 оптимизовану за све факторе форме. Вреди напоменути да нови ОС неће подржавати старе СилверЛигхт апликације, и то је добра ствар.

Судећи по ситним информацијама, које нам пружају ближи поглед на Виндовс Цоре ОС. То је нова модуларна платформа са Виндовс Цомпосабле Схелл (ЦСхелл), а мобилна шкољка је кодног назива Андромеда, што би могло да донесе мобилне могућности на склопиве мобилне уређаје, са фокусом на преносивост.

  Структура оперативног система Виндовс Цоре

Виндовс Цоре ОС ће такође донекле поправити јаз у апликацијама, јер ће УВП апликације радити на свим уређајима. Веома мало се зна о Виндовс Цоре ОС-у и његовим функцијама, али софтверски гигант би могао да га открије касније ове године.

Нова технологија камере

  Мицрософт

Слика љубазношћу: Патентли Мобиле

У патентној пријави објављеној раније ове године, Мицрософт је објаснио употребу нове технологије камере која би јој омогућила рад са двоструким екраном . Модул камере би заиста вирио из тела уређаја, објашњава компанија:

У извођењу Сл. 1А илустрован изнад, причврсни елемент #18 укључује шарку као што је означено љубичастом бојом. Зглобни прелаз између пресавијеног и расклопљеног стања ручног уређаја је даље илустрован на цртежима у перспективи на СИ. 1Б, 1Ц и 1Д. ШИПАК. 1Б приказује ручни уређај у расклопљеном стању. ШИПАК. 1Д испод приказује ручни уређај у пресавијеном стању, где кућишта #14а и #14б могу лежати једно наспрам другог као региони камере #12 који се протежу изван кућишта #14а (нпр. поред унутрашње површине кућишта) притисните капу која се увлачи 16 ка унутра у удубљење. ШИПАК. 1Ц приказује ручни уређај у делимично пресавијеном стању.

Датум изласка

Прича се да ће склопива Андромеда бити представљена касније ове године.

Патенти откривени у последњих неколико месеци мање-више су потврдили његово постојање. Један од патената је такође наговестио уграђену подршку пројектора, што се чини мало вероватним.

Нема сумње да фирма са седиштем у Редмонду не жели да закасни на забаву, и Интел такође верује да ће уређаји са два екрана ове године угледати дневну светлост . Неколико других компанија могао би у странку и 2018. године .

Остаје да се види да ли ће се Андромеда такмичити против иПхоне и Самсунг Галаки линије у свету паметних телефона. А шта је паметни телефон?

Популар Постс