Мицрософт активно доприноси Цхромиум-у уочи новог издања Едге претраживача

 Ивица

Слика љубазношћу: Мицрософт

Крајем 2018., Мицрософт је најавио да ће одустати од ЕдгеХТМЛ мотора за рендеровање за подразумевани претраживач Едге оперативног система Виндовс 10 да би користио Цхромиум-ова решења. Мицрософтов нови Едге претраживач заснован на Цхромиум-у требало би да изађе касније ове године за Виндовс 10, 7, па чак и мацОС.

Мицрософт технички прави сопствени претраживач за Виндовс користећи Цхромиум кодове и Блинк рендеринг енгине, али интерфејс новог Едге-а неће изгледати као Цхроме.Мицрософт још увек има планира да објави верзије прегледача Едге засноване на Цхромиум-у почетком 2019 и изгледа да компанија сада активно доприноси Цхромиум заједници. Инжењер Мицрософт Едге-а на Твитеру је потврдио да компанија активно доприноси Цхромиум заједници.

Брзо смо претражили Цхромиум Геррит и открили да се инжењер Мицрософта обавезао за Цхромиум. На пример, а извршите на Цхромиум-у Геррит од стране Мицрософтовог инжењера има за циљ да се позабави грешком у којој низ иницијализован истим именом претходно декларисане променљиве не успе у ДирецтКс-у. Ово је објављено пре неколико дана.

Други урадити од стране Мицрософтовог инжењера има неке везе са узводним веб тестовима за локално време у вези са ВПТ-ом. Мицрософт такође помаже заједници да подржи Цхромиум за Виндовс 10 на АРМ-у.

На форуму Гоогле производа, постоји нит од стране Мицрософта који има за циљ да побољша функције приступачности Цхромиум-а.

 Едге Цхромиум

Иако Мицрософт доприноси Цхромиум-у, компанија није поделила ЕТА у вези са могућим издањем последњег Едге-а заснованог на Цхромиум-у. Очекује се да ће верзије за претпреглед изаћи почетком 2019. године, а издавање коначне верзије могло би да се деси до краја ове године када ће бити финализовано јесење ажурирање за Виндовс 10.

Популар Постс