Менаџер задатака ће постати бољи са ажурирањем за Виндовс 10 Редстоне 5

 Таск Манагер

Мицрософт ради на следећем великом ажурирању за Виндовс 10 кодног имена Редстоне 5 а према распореду издавања који се прича, очекује се да ће Редстоне 5 бити финализован негде у септембру, а јавно представљање ће почети у октобру или касније. Виндовс 10 Редстоне 5 би био велико ажурирање и поред неких велика побољшања за Едге , Мицрософт такође побољшава застареле апликације и елементе.

Мицрософт прошле недеље објавио је нову верзију Виндовс 10 за преглед 17704 за инсајдере (бета тестери) и број побољшања укључених у ово ажурирање је у најмању руку импресиван.

Видећете да апликација Таск Манагер сада има 2 нове колоне на картици Процеси под називом Потрошња енергије и Тренд употребе енергије.Виндовс 10 Редстоне 5 ће доћи са мало рафинираним Таск Манагер-ом. Ажурирање додаје две нове колоне на картици Процеси које приказују потрошњу енергије и тренд употребе енергије.

То је мала промена, али ове колоне би требало да вам помогну да боље разумете које су апликације и услуге највише гладне енергије на вашем Виндовс 10 рачунару.

 Менаџер задатака у оперативном систему Виндовс 10

Ово би требало да помогне нашим клијентима да схвате које апликације/услуге користе максималну снагу у односу на апликације са најмање енергије. Ова метрика узима ЦПУ, ГПУ и диск у процену када се израчунава потрошња енергије, објашњава Мицрософтова Дона Саркар у посту на блогу.

Две нове колоне у Таск Манагер-у

  • Потрошња енергије: Мицрософт каже да би ова колона требало да пружи тренутни преглед апликација и услуга које користе снагу вашег рачунара.
  • Тренд потрошње енергије: Друга колона је нешто кориснија. На први поглед, ова колона ће бити празна, али када покренете апликацију, ова колона ће дати тренд заснован на потрошњи енергије на свака 2 минута.

Мицрософт још увек ради на побољшањима за Таск Манагер и већина промена ће бити примењена пре краја августа, пошто Мицрософт треба да је финализује пре него што ажурирање Редстоне 5 добије зелено светло.

Вероватно је да ће Виндовс 10 Редстоне 5 бити финализован негде у септембру, док ће јавно представљање почети у октобру. То значи да Мицрософт има још неколико месеци да дотера функције и побољшања за оперативни систем пре јесењег издања.

Популар Постс