Мапа пута за Виндовс 10 открива како ће ВинУИ 3 трансформисати изглед

 Виндовс 10 ВинУИ 3

Мицрософт већ неко време тестира ВинУИ 3 и нови елементи су недавно примећени у верзијама за преглед или снимцима екрана апликације . Док је компанија говорила о освежавању ВинУИ-а прошле године, нова мапа пута на Гитхуб-у пружа даљи увид у будућност Виндовс 10 и ВинУИ-а.

Према Мицрософт-у , фокус за почетна издања ВинУИ је само десктоп Вин32. Ксбок, између осталих уређаја (укључујући Виндовс 10Кс), је посебна линија на мапи пута која долази касније.

Међутим, нове контроле се и даље развијају, подржавају и испоручују за старије верзије ВинУИ-ја. У марту 2021. Мицрософт планира да омогући подршку за ВинУИ 3 у Виндовс 10 верзији 1809 или новијој, тако да програмери могу да праве апликације са истим искуством за више верзија ОС-а. Апликација за аларме

Нова апликација за аларме са заобљеним угловима

Постоје планови за омогућавање заобљених углова и за компоненте ОС највишег нивоа. Ово укључује прозоре апликација, искачуће и друге меније. Међутим, то се неће догодити барем до краја године.

Са ВинУИ 3, Мицрософт такође планира да омогући подршку за следеће функције у Виндовс 10 апликацијама:

  • Подршка за анимиране гифове
  • Нове контроле медија.
  • Заобљени углови.

Мицрософт каже да ВинУИ каже као средство за обједињавање дизајна и конзистентности како би се осигурало да интерфејс изгледа суптилно. Поред заобљених углова, ВинУИ 3 за Виндовс 10 омогућава прелазак са равног, досадног и монохроматског искуства до заобљеног, живописног и светао корисничког интерфејса.

ВинУИ се неће удаљити од познатог Виндовс корисничког интерфејса и такође ће побољшати постојећи језик Флуент Десигн на главну конзистентност и анимације, док модернизује дизајн са заобљеним угловима.

ВинУИ ће такође играти важну улогу у развоју Виндовс 10 Сун Валлеи ’21Х2′ ажурирања, које је још увек на интерном тестирању. На основу референци уочених у верзијама за преглед, Мицрософт већ разматра ВинУИ компоненте за Старт мени и траку задатака како би створио искуство плутајућег корисничког интерфејса.

Популар Постс