Мајкрософт је на другом месту иза Епла као највреднија америчка компанија

То смо раније открили Мицрософт заједно са Апплеом је компаније од највећег поверења што се тиче приватности података. Данас вас обавештавамо да је Редмонд Гиант на другом месту иза Аппле-а као највреднија америчка компанија.

Редмонд Гиант је заменио своје ривале Амазон и Гугл и заузео друго место као највреднија америчка компанија иза Епла. Тренутна тржишна вредност Мајкрософта је 728 милијарди долара, што је више од 709 милијарди долара.

Аппле тренутно држи прву позицију са тржишном вредношћу компаније од 890 милијарди долара, али изгледа да Мицрософт не заостаје превише за Аппле-ом. Повећање тржишне вредности удела Мајкрософта последица је уверења корисника у компанију у вези са недавним фијаском приватности података.Редмонд Гиант је током последњих 30 година успео да стекне много добре воље и поверења у вези са прикупљањем и складиштењем осетљивих података преко свог оперативног система Виндовс, Оффице и његовог растућег присуства у облаку.

Добра воља стечена у протекле три деценије омогућила је Мицрософту да заузме другу позицију иза Аппле-а, уз малу помоћ Амазона и Гугла који су касно били укључени у правне битке које нису биле добре за интегритет компаније. компаније и довели до тога да изгубе веру купаца и тржишну вредност.

Недавна умешаност Мајкрософта у правну битку са владом САД за заштиту осетљивих података својих корисника од цурења такође је помогла компанији да стекне више поверења својих купаца, што је директно утицало на повећање тржишне вредности компаније.

Очекујемо да ће Мицрософт задржати другу позицију у блиској будућности и такође сматрамо да је компанија у доброј позицији да преузме нумеро уно позицију од Аппле-а пре него касније.

Популар Постс