Мајкрософт има идеју да смањи мртво подручје, граничи се са склопивим телефонима

 Концепт површинског телефона

У патенту који смо данас открили, Мицрософт објашњава да је један од изазова да склопиви уређаји буду употребљиви јесте област „мртва зона, граница“. Због начина на који су имплементирани, мртви појас и ивица уређаја смањују активну тачку видљивости и утичу на целокупно корисничко искуство, посебно када је уређај преклопљен.

Мицрософт је крајем јануара пријавио патент под називом 'ЦОМПУТИНГ ДЕВИЦЕ ДИСПЛАИ БОНДИНГ' објавио УСПТО 8. августа 2019. Према поднеску, „мртва зона“ је неактивна област или ивица која не доприноси области слике на екрану и то су делови заштитног слоја који се надвисују.

Мицрософтово решење су „наслагани концепти обезбеђења“ који би смањили мртву траку и понудили нови начин да се обезбеди екран уређаја. Такође ће смањити мртву траку или набор када се „први и други екран приближавају један другом“. Овај концепт смањене мртве зоне или границе је дизајниран да побољша корисничко искуство када се кориснички интерфејс приказује преко активних области оба екрана. Патент за склопиви телефон

Слика љубазношћу: УСПТО / Мицрософт

„Први екран је позициониран на првом делу, а други екран је позициониран на другом делу, у односу на шасију. Уређај може представљати склопиви рачунарски уређај типа паметног телефона, на пример, објашњава Мицрософт.

Наслагани механизми за обезбеђивање могу да смање мртво подручје у поређењу са претходним решењима, и на тај начин нуде релативно већу и/или опсежнију активну површину за екран. Према томе, садашње имплементације могу да обезбеде супериорне уређаје за приказ са ужим мртвим опсегом у поређењу са традиционалним техникама, стоји у пријави патента.

Како би осигурао издржљивост, Мицрософт каже да ће причврстити екране за кућиште помоћу новог механизма за осигурање наслаганог слоја.

Мицрософт је такође приметио да компоненте екрана таквог уређаја могу укључивати склоп панела осетљивог на додир (ТПА), склоп танког филма (ТФА) и склоп позадинског осветљења (БЛА). Такође има заштитни слој за екран и лепак, који звучи слично ономе који се налази на Самсунг-овом телефону или може бити нешто друго.

Популар Постс