Лоше вести за Гоогле Цхроме док корисници прелазе на Мицрософт Едге

 Едге Цхромиум претраживач

Док Гоогле Цхроме стално добија кориснике чак и након што је Мицрософт убио застарели Едге за Цхроме платформу отвореног кода, у октобру 2020. претраживач је заправо изгубио тржишни удео, док је Мицрософт Едге забележио значајан пораст броја корисника.

Овај извештај је заснован на најновијим подацима НетМаркетСхаре-а, компаније која прати шта људи на интернету користе за преглед својих омиљених веб локација.

Запамтите да НетМаркетСхаре снима уређаје који приступају одређеним сајтовима, али величина узорка је прилично велика и даје нам пристојну представу о тржишном уделу претраживача.Извештај о тржишном уделу из октобра 2020. изгледа као да је то лоша вест за Гоогле. Према најновијим подацима, Мицрософт Едге сада има 10,22% тржишног удела када је у питању десктоп тржиште.

Тржишни удео Мицрософт Едге-а порастао је са 8,84% у септембру на 10,22% у октобру.

Ово је огроман скок у односу на статистику за четврти квартал 2019, која је износила само 5,60%, тако да је ово импресивних 4,62% ​​повећање у односу на претходну годину.

Гоогле Цхроме и даље има велику предност у односу на Мицрософт Едге, али Гоогле сигурно не може бити превише задовољан тим бројевима. Према извештају, удео Цхроме-а је пао са 69,94% на 69,25%, а Фирефок је порастао на 7,22% са 7,19%.

 Удео на тржишту у октобру 2020

Гоогле ужива у тржишном уделу претраживача јер има доминацију над интернетом. На пример, сви Андроид телефони долазе са унапред инсталираним Цхроме-ом, а резултати Гоогле претраге такође подстичу кориснике да користе Цхроме ради безбедности, перформанси и приватности.

Раније ове године, о томе се нашироко извештавало Гоогле је покушавао да уплаши Едгеа када су посетили Цхроме веб продавницу. Корисницима Едге-а који посећују Цхроме веб продавницу приказана је порука упозорења у којој се наводи да је Цхроме препоручени прегледач за безбедно коришћење екстензија и да је порука усмерена само на Едге.

Такође је вредно напоменути да Цхромиум Едге сада долази унапред инсталиран са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2020 или новијим и постоји нови оглас на траци задатака који подстиче људе да испробају Едге .

Огласи/препоруке у оперативном систему Виндовс 10 и другим Мицрософт услугама ће такође помоћи да Едге придобије више корисника у наредним месецима.

Популар Постс