Листа нових функција у ажурирању за Виндовс 10 октобар 2020

 Функције ажурирања за Виндовс 10 октобар 2020

Мицрософт је коначно почео са увођењем ажурирања за Виндовс 10 октобар 2020. корисницима који траже 20. октобра након тестирања ажурирања функција скоро 6 месеци.

Тренутно је ажурирање доступно само онима који га активно траже преко картице Виндовс Упдате кликом на дугме „Провери ажурирања“. Мицрософт то назива првом фазом увођења. У другој фази корисници ће аутоматски добити обавештење за надоградњу.

Можете преузмите и инсталирајте Виндовс 10 ажурирање за октобар 2020 користећи алатку за креирање медија, помоћник за ажурирање и апликацију Подешавања.Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020. је прилично мање издање са јаким фокусом на исправке грешака, побољшања и мања козметичка побољшања за Старт мени.

Нове функције у Виндовс 10 ажурирању за октобар 2020. (20Х2)

У овом чланку смо истакли све корисничке и пословне функције укључене у Виндовс 10 октобар 2020 Упдате, иначе познат као верзија 20Х2.

1. Мени „Старт“ заснован на теми

Почевши од Виндовс 10 верзије 20Х2, Мицрософт испушта чврсте акцентне боје за живе плочице у менију Старт.

Мицрософт каже да уводи нову функцију под називом „свестан теме“ која има за циљ да замени блок боја делимично провидном позадином која одговара вашим жељама теме.

Тренутно, када изаберете светлу или тамну тему у оквиру Подешавања > Персонализација > Боје, само позадина Старт менија поштује жељену тему. Ваше живе плочице и даље користе боју акцента и не можете је променити.

 Акцентне боје

Почевши од ажурирања за октобар 2020., Мицрософт доноси подршку за теме појединачним плочицама у менију Старт. За моје очи, изгледа одлично, посебно у тамном режиму, али још увек има места за побољшања.

 Подешавање менија Старт

Мицрософт је такође заменио плочице на листи апликација фавиконама како би вам помогао да лакше откријете своје апликације.

Мицрософт је већ почео да уводи нове иконе Флуент Десигн које су најављене у фебруару 2020. Ове нове иконе би требало да дају мени Старт свеж осећај и најбоље изгледају само са плочицама које су свесне темама.

2. Цхромиум Едге је сада обавезан

Почевши од ажурирања за Виндовс 10 октобар 2020., Мицрософт је учинио да Едге заснован на Цхромиуму буде обавезан.

Мицрософт Едге, који је реконструисан на Цхромиум технологији Цхроме-а, сада је унапред инсталиран у Виндовс 10. Другим речима, Мицрософт замењује стари Едге новим Едге, а Мицрософт каже да ће помоћи корисницима да пређу са стари Ивица до новог.

Миграција се дешава изузетно брзо, али ако користите Цхроме или Фирефок, подешавања вашег прегледача се неће променити. Ако желите, можете да отворите Едге и увезете Фаворите, лозинке и друге информације из Цхроме-а.

 Едге претраживач у 20Х2

Будите сигурни да је Мицрософт Едге и даље опционалан и да корисници неће бити приморани да га користе.

За разлику од класичног Едге-а, нова верзија долази са три различита изгледа за страницу нове картице – фокусирана, инспиративна и информативна. Када изаберете „фокусирано“, Мицрософт ће вам представити Бинг траку за претрагу и празну позадину. Инспиративни изглед додаје Бинг позадину, а распоред информација долази са феедом вести.

Након ажурирања из октобра 2020, приметићете и ова побољшања у Едге претраживачу:

 • Подршка за колекције: алат за сарадњу и куповину.
 • Боље перформансе и контрола приватности.
 • Глатко померање.
 • Цхроме теме и екстензије.
 • Редовна ажурирања.
 • ПДФ функције.
 • Виндовс 10 интеграција.

3. Подешавање траке задатака

Виндовс 10 20Х2 долази са чистијим и персонализованијим искуством за траку задатака када чистите инсталирате ОС.

Ова промена је видљива када подешавате нови локални или Мицрософт налог за ваш нови или постојећи хардвер. Мицрософт жели да пружи персонализовано искуство ван кутије.

На основу ваших активности, Виндовс ће аутоматски закачити ваше омиљене апликације на траку задатака приликом подешавања уређаја.

На пример, Мицрософт ће закачити апликацију Ваш телефон на траку задатака приликом подешавања новог налога ако ову апликацију често користите на другим уређајима. Исто тако, сви блоатваре и апликације трећих страна биће груписани у једну фасциклу на Старту, тако да их можете лако уклонити.

4. Обавештења

Мицрософт додаје ново дугме „Кс“ у горњем десном углу тоста обавештења.

 Тост обавештења

Ово вам омогућава да брзо одбаците обавештење, а можете и да кликнете на икону зупчаника подешавања да бисте управљали апликацијом.

5. Апликација за подешавања постаје боља

Најновија исправка оперативног система Виндовс 10 следи једну од најпопуларнијих застарелих компоненти: Контролну таблу.

Системски аплет (страница) контролне табле се уклања у Виндовс 10 Буилд 19042 и уместо тога ћете морати да користите страницу О систему у апликацији Подешавања.

Имајте на уму да Мицрософт уклања само једну страницу контролне табле са ажурирањем за октобар 2020. и да је замена боља. Нова страница о систему у апликацији Подешавања долази са свим информацијама и опцијама доступним на контролној табли.

 О систему

Као део ове миграције, Мицрософт такође омогућава копирање информација о вашем систему на страници Абоут. Ажурирање додаје велико дугме „Копирај“ испод спецификације уређаја и система, тако да можете лако да копирате и делите хардверске спецификације.

Вреди напоменути да се очекује да ће контролна табла остати још годину или две, али изгледа да је Мицрософт озбиљан у вези са плановима за миграцију контролне табле.

У будућности, можете очекивати модерне замене за страницу Програми и функције на контролној табли, Управљање диска , и још.

6. Искуство таблета

На 2-у-1 уређајима, као што су Сурфаце Боок и Леново Иога, Мицрософт уводи ново искуство таблета.

Ова нова функција би требало да аутоматски прилагоди кориснички интерфејс када одвојите екран и Мицрософт каже да вас више неће питати за вашу дозволу.

Уклањањем обавештења, Мицрософт има за циљ да аутоматски пребаци режим таблета и понуди боље искуство корисницима са контролама прилагођеним додиру.

7. Брзина освежавања

У овом ажурирању нема много новог за играче, али постоји једна кључна промена: Мицрософт је додао нову опцију у апликацију Подешавања која вам омогућава да промените брзину освежавања екрана.

 Опције брзине освежавања

Ако ваш монитор подржава вишеструке брзине освежавања, можете да промените пребацивање између коришћења контролне табле, Нвидиа контролне табле и Интел командног центра.

Почевши од Виндовс 10 Буилд 19042, ова функција је сада доступна под Подешавања -> Систем -> Екран -> Напредна подешавања екрана.

8. ЛЦУ + ССУ

У ажурирању за Виндовс 10 октобар 2020, сада је ССУ (ажурирање сервисног стека). у комбинацији са Мицрософтовим месечним кумулативним ажурирањем у једном пакету .

Ово је промена дизајна која има за циљ да смањи проблеме са инсталацијом током месечних ажурирања и могла би да поједностави цео процес ажурирања за кориснике.

Теоретски, ако не извршите промене у подешавањима Виндовс Упдате-а, он може аутоматски да се бави сервисним стаком и кумулативним ажурирањима. Међутим, у неким случајевима је примећено да Виндовс 10 можда неће инсталирати потребан ССУ пре него што се инсталира кумулативно ажурирање, што би могло довести до грешака.

Неуспех инсталације више не може да се деси јер су и ССУ и кумулативна ажурирања сада укључени у један пакет.

9. Алт-Таб пребацивач апликација добија Мицрософт Едге

Једна од кључних карактеристика ажурирања за Виндовс 10 октобар 2020. је нови Алт + Таб који изгледа третира Едге као апликацију. Након ажурирања, можете дозволити Виндовс 10 да приказује картице прегледача Едге у ​​преклопнику апликација Алт-Таб.

Ово је згодно ако користите Мицрософт Едге и имате неколико отворених картица. Могућност лаког премештања између картица и апликација у вашем претраживачу је згодан додатак за многе кориснике, али искуство може бити неугодно када имате десетине картица и апликација.

Срећом, Мицрософт каже да корисници могу да управљају интеграцијом Едге у ​​преклопнику задатака Алт-Таб под насловом Алт + Таб у менију Сеттингс > Систем > Мултитаскинг.

10. Картице претраживача на траци задатака

Ажурирана трака задатака у оперативном систему Виндовс 10 верзије 20Х2 би требало да унесе неке промене у закачене картице прегледача.

Мицрософт Едге вам већ омогућава да закачите картице на траку задатака и сада ће истаћи закачену картицу ако је већ отворена у прегледачу. Можете да сазнате да ли је картица већ отворена у оквиру Мицрософт Едге-а тако што пређете курсором преко закачене картице на траци задатака.

11. Виндовс аутопилот

Мицрософт уводи побољшања Виндовс Аутопилот-а за предузећа која користе ХолоЛенс и друге производе. Предузећа сада могу да конфигуришу своје ХолоЛенс 2 уређаје за неколико минута користећи нови режим самосталног постављања у октобарском ажурирању.

Исто тако, Мицрософт такође уводи нову секвенцу задатака која вам омогућава да користите Цонфигуратион Манагер за групно конфигурисање уређаја. Током конфигурације, можете блокирати приступ радној површини и користити услугу Енроллмент Статус Паге (ЕСП).

12. Мицрософт Дефендер апликација

Мицрософт коначно уводи подршку за своју безбедносну функцију под називом „Апплицатион Гуард“ у Оффице апликацијама. Ово ће вам омогућити да отворите непоуздане документе (Ворд, ПоверПоинт, Екцел, итд.) у изолованом контејнеру.

Виндовс 10 ће безбедно изоловати такве документе тако да не могу да ометају остатак оперативног система и Оффице апликација. Можете га користити и за проверу докумената који изгледају сумњиво и непознато.

Популар Постс