Куалцоммов нови Снапдрагон Кс55 модем ће донети 5Г на Виндовс рачунаре

 Виндовс 10 на АРМ-у

Слика љубазношћу: Куалцомм

На сајму Мобиле Ворлд Цонгресс 2019 данас, Куалцомм је открио нову верзију свог чипсета под називом Снапдрагон 8цк 5Г. Нови чипсет је надограђена верзија постојећег чипсета компаније Снапдрагон 8цк.

Куалцомм је лансирао нови Снапдрагон 8цк још у децембру 2018. године, који је мобилни ПЦ чипсет посебно направљен од нуле за Виндовс 10 рачунаре. Чипсет долази са Адрено 680 ГПУ-ом, Крио 495 ЦПУ-ом, подршком за Ви-Фи, Снапдрагон Кс24 ЛТЕ модемом и Спецтра 390 ИСП-ом.Нови чипсет, Снапдрагон 8цк 5Г, биће први чипсет који долази са Снапдрагон Кс55 5Г модемом који нуди брзине до 7Гбпс. Очекује се да ће компанија објавити нови чипсет касније ове године, а Куалцоммови партнери ће бити први који ће искористити то издање.

Компанија каже да се очекује да ће 5Г обезбедити веће брзине омогућавајући корисницима да чувају и приступају датотекама у облаку уз већу пропусност са мањим кашњењем. Очекује се да ће употреба 5Г донети равнотежу између брзина бежичне мреже и перформанси локалних процесора.

Позната је чињеница да Мицрософт и Куалцомм деле веома добро партнерство и са издавањем 8цк 5Г чипсета, очекује се да ће Виндовс 10 рачунари бити вреднији од ривала.

Леново је, с друге стране, већ најавио да ће користити најновији Куалцоммов чипсет у свом следећем лаптопу спремном за 5Г за који се очекује да ће стићи почетком 2020.

Куалцомм је тврдио да се очекује да ће његов Снапдрагон 8цк бити до 60 процената ефикаснији од Снапдрагона 850 побољшањем трајања батерије лаптопа.

Популар Постс