Куалцомм задиркује Виндовс 10 уређај са два екрана у видеу лансирања Снапдрагон 8цк

 Уређај са два екрана

Рачунарски уређаји са два екрана ових дана постају све ближи стварности. Већ знамо доста о томе Мајкрософтова Андромеда и други уређај под називом „Центаурус“ појавио се у недавним цурењима . ОЕМ произвођачи Мајкрософта су такође заинтересовани за фактор облика рачунара са два екрана.

На најновијем Куалцомм Снапдрагон Тецх Самиту у Мауију, Куалцомм је најавио Снапдрагон 8цк за „увек повезане рачунаре“. Њихови претходни ПЦ процесори засновани на АРМ-у су само надограђене верзије водећих процесора за паметне телефоне. Овог пута су направили овај 8цк чипсет са 7-нанометарским процесом производње од темеља, посебно за рачунаре.

Према произвођачу чипова, 8цк је њихов „најекстремнији“ производ до сада. Има Крио 495 процесорска језгра, Адрено 680 ГПУ, мулти-гигабитни ЛТЕ са Снапдрагон Кс24 модемом, брзо пуњење 4+, до 25 сати трајања батерије и што је најважније подржава два 4К ХДР монитора.У промотивном видеу Снапдрагон 8цк, Куалцомм је показао увид у рачунар са два екрана који ради у режиму таблета Виндовс 10. Чини се да је то макета, али сугерише да је Куалцомм такође заинтересован за концепт уређаја са два екрана.

 Куалцомм двоструки екран

Речено је да Мицрософт ради са оперативним системом Виндовс Цоре који је лагана и модерна верзија оперативног система Виндовс 10 за увек повезане рачунаре са матичном АРМ подршком и бољим искуством на таблету.

Куалцомм је напоменуо да овај чипсет може да испоручи 2Кс брже графичке перформансе са Адрено 680 ГПУ-ом и да је такође 60% ефикаснији од њиховог претходног АРМ-базираног ПЦ процесора Снапдрагон 850.

Процесор има 2Кс више транзистора, 2Кс већи меморијски пропусни опсег, укупно 10мб Л2 и Л3 кеш меморије. Додата је и најновија подршка за ДирецтКс 12. Ово ће обезбедити много оптимизоване и глатке перформансе на свим факторима облика укључујући мониторе са два екрана. Задаци продуктивности који захтевају графику биће обрађен на много бољи начин.

Још један велики изазов за уређај са два екрана је трајање батерије јер би истовремено радио на два екрана. Али ово је 7нм процесор са 7В ТДП и Крио 495 процесорским језграма. Адрено 680 ГПУ је такође веома енергетски ефикасан. Нови систем за расипање топлоте ће одржавати систем хладнијим од претходних модела, а Куалцомм-ово решење би такође могло да реши проблеме са батеријом.

Популар Постс