Критична грешка оперативног система Виндовс 10 руши неке рачунаре ако користите функцију цхкдск

 Виндовс 10 екран радне површине

Нова критична грешка у оперативном систему Виндовс 10 верзија 2004 и верзија 20Х2 је рушење неких рачунара када корисници покрећу команду цхкдск. За то несвесно, цхкдск, такође познат као Цхецк Диск утилити, омогућава вам да скенирате цео чврсти диск да бисте пронашли и решили проблеме.

Цхкдск је алатка командне линије и не долази са графичким корисничким интерфејсом, али заиста може помоћи у спречавању већих проблема и губитка података на дужи рок. Када наиђете на проблеме са Виндовс 10, Цхкдск је један од најефикаснијих начина за решавање проблема, али зависи од тога како се покреће.

Чини се да најновије ажурирање за Виндовс 10, које је требало да реши неке велике проблеме, изазива озбиљне проблеме. Према извештаји корисника , Команда Цхкдск ц: /ф је покварена након ажурирања из децембра 2020. и могла би да сруши ваш уређај са грешком Плави екран смрти.Ова командна опција ц: /ф цхкдск је дизајнирана да поправи све грешке пронађене на диску, али очигледно узрокује више проблема неким људима. Под одређеним околностима, покретање команде цхкдск на партиционом диску (ССД) може да сруши ваш уређај помоћу стоп кода НТФС ФИЛЕ СИСТЕМ.

 Виндовс 10 НТФС БСОД

Добра вест је да је проблем редак и да је био означено од стране Инсајдера у августу, што значи да је можда на крају био поново пренет у производне верзије ажурирања за Виндовс 10 октобар 2020./мај 2020.

Радио сам рутинско одржавање на свом рачунару, покренуо сам цхкдск ц: /ф са повишене ПоверСхелл конзоле и поново покренуо рачунар. Чинило се да ради нормално, али након што је цхкдск покренут, мој рачунар се поново покренуо, затим покушао да покрене други цхкдск и није успео, затим покушао да дијагностикује проблеме при покретању и није успео, а затим је покренуо екран за опоравак, један корисник приметио у чворишту за повратне информације.

У међувремену, најједноставније решење је да се избегне непотребно покретање команде цхкдск. У сваком случају, увек можете поново покренути систем да бисте се вратили у нормално функционисање ако се наиђе на плави екран.

Популар Постс