Концепт замишља редизајнирану системску палету, панел уређаја и брзе радње у оперативном систему Виндовс 10

Било је много концепата који предвиђају како би Флуент Десигн и Дарк Тхеме могли да промене начин на који Виндовс 10 изгледа или како би модеран Виндовс КСП могао да изгледа у 2018. Све ове идеје брзо привлаче пажњу неких корисника широм света. Креирани од стране вештих дизајнера, ови концепти заправо изгледају пристојно.

Концепти су углавном засновани на повратним информацијама које корисници Виндовс-а објављују на мрежи. Данас је још један дизајнер објавио концепт и фокусира се на Акциони центар и Системску траку. Вреди напоменути да је ово концепт који је дизајнирао корисник, а не Мицрософт. Вероватно је да идеје описане у овим концептима никада неће стићи у Виндовс.

Ово је веома амбициозан део мог пројекта. Укључује много промена у начину на који се прозори праве, али сам покушао да објединим и поједноставим све што сада имамо да га учиним употребљивијим и моћнијим. Главна карактеристика Виндовс-а је трака задатака и добила је нове функције од првог издања Виндовс-а 10, али су недоследне и неинтуитивне за нове кориснике, пише дизајнер Самуел Оједа.У концепту, дизајнер показује како се траке са алаткама могу закачити на траку задатака. Ово ће у основи омогућити корисницима да закаче системске радње као што су време, Виндовс Инк, клизач за осветљеност, па чак и трака за игре на траку задатака.

Панел напретка

 Концепт панела напретка

Панел напретка је још једна згодна карактеристика. У концепту се може видети да пружа јединствено искуство за проверу ваших процеса. Приказаће позадинске процесе преузимања апликација као што су ОнеДриве, Дропбок и Мицрософт Едге.

Панел уређаја

 Концепт панела уређаја

Панел уређаја би требало да угости статус повезаних уређаја као што су чврсти диск, тастатура, миш, Блуетоотх, кључ, УСБ дискови и СД картице.

Прилагођене радње

Сваки програмер може да дода акције у центар за акције да замени своју тренутну у системској палети, објашњава дизајнер.

Системска трака

 Концепт системске траке

Системска трака (прикажи скривене иконе) такође добија нови дизајн у овом концепту. Има Флуент Десигн и омогућава корисницима да комуницирају са апликацијама и сакриће се када уређај не покреће ниједну апликацију која захтева ову функцију.

Популар Постс