Компатибилност са Виндовс 11: ПЦ Хеалтх Цхецк се враћа за све

Мицрософт је провео последња три месеца тестирајући ПЦ Хеалтх Цхецк за Виндовс 10, бесплатну алатку која омогућава свакоме да утврди зашто њихов рачунар не испуњава минималне хардверске захтеве оперативног система Виндовс 11. Након опсежног тестирања, Мицрософт-ова апликација за проверу компатибилности је коначно ван употребе бета и сада доступан свима који желе да га испробају.

Алатка за проверу здравља рачунара је први пут објављена последње недеље јуна, али је уклоњена са веб странице компаније након што су корисници означили проблеме са апликацијом. Апликација је касније поново објављена бројним Виндовс Инсајдерима ради тестирања пре него што је објављена у јавности (који нису инсајдери).

Ревидирана верзија ПЦ Хеалтх Цхецк Тоол-а је сада доступна на веб локацији компаније током викенда и приметили смо је раније данас. Овај нови алат за проверу здравља рачунара открива потпуну слику зашто уређај не испуњава минималне захтеве за Виндовс 11. Објављена провера здравља рачунара Виндовс 11

Мицрософт-ов веб-сајт прошле и ове недеље

Мицрософт налози и портпароли друштвених медија још увек нису комуницирали са корисницима о доступности ПЦ алатке за проверу здравља. Алат је био претходно наведен као ускоро, али се сада може преузети са званична веза .

Шта је алатка за проверу здравља рачунара?

Алатка за проверу здравља рачунара је креирана да помогне људима да утврде да ли њихова тренутна конфигурација радне површине може да покреће Виндовс 11. Ако ваш уређај не испуњава услове, вероватно ћете морати да замените уређај до 2025. године или можете да користите званичне рупе за инсталацију Виндовс 11 на сопствени ризик.

 Провера здравља Виндовс рачунара

Као што можете видети на горњој слици екрана, алатка за проверу здравља рачунара једноставно проверава да ли ваш рачунар испуњава системске захтеве. Ако није, апликација ће вам рећи зашто и пружити везе до Мицрософтове документације.

Захтеви за Виндовс 11

Са Виндовс 11, Мицрософт постепено укида подршку за старије процесоре и уређаје који се испоручују без ТПМ 2.0. За разлику од Виндовс 10, Виндовс 11 захтева Интел цоре процесор 8. генерације, Ризен 2000 и новији.

Мицрософт је недавно поново погледао перформансе старијих процесора да види да ли би неки од њих могао бити дозвољен за Виндовс 11. Након опсежног тестирања, Мицрософт је појаснио да старији процесори неће бити подржани због грешака Плавог екрана смрти и проблеми са компатибилношћу драјвера, али ће ови процесори 7. генерације бити подржани:

  • Цоре Кс и Ксеон В серије.
  • Сурфаце Студио-ов Цоре 7820ХК процесор.

Поред новијег процесора, Виндовс 11 захтева ТПМ, безбедно покретање, 4 ГБ меморије, 64 ГБ простора за складиштење и графичке захтеве.

Мицрософт планира да дозволи Виндовс 11 на неподржаном хардверу преко ИСО слика и алата за креирање медија, али не очекујте редовна ажурирања или подршку компаније.

Ако сте заинтересовани, можете преузети и инсталирати ажурирани алат за проверу здравља рачунара са овде .

Популар Постс