КБ5013943 ажурирање из маја 2022. руши апликације на Виндовс 11 са 0кц0000135

 Апликација КБ5013943 се руши

КБ5013943 руши апликације са 0кц0000135 и друге нејасне поруке о грешци, кварећи Евент Виевер, па чак и изазивајући Плави екран смрти на Виндовс 11.

Ако сте инсталирали Кумулативно ажурирање из маја 2022 у оперативном систему Виндовс 11, можда сте приметили да многе апликације које користите све време не раде као некада. КБ5013943, обавезно безбедносно ажурирање, руши одређене апликације које користе .НЕТ фрамеворк. У неким случајевима, корисници добијају код грешке: 0кц0000135 .

Сличан проблем је пријављен у опционом ажурирању, али није био широко распрострањен. Чини се да је грешка ушла у продукцијски канал са ажурирањем из маја 2022. и овај пут је погођено више корисника. Рушења су уобичајена међу апликацијама које користе .НЕТ Фрамеворк и апликације као што су Дисцорд или Мицрософт Теамс су такође погођене.Поглед на Мицрософтов центар за повратне информације потврђује да су пада апликација почела раније данас након објављивања ажурирања у мају 2022. Чини се да је кривац проблем компатибилности између НЕТ фрамеворк-а и Виндовс-а 11. За оне који нису упознати, .НЕТ фрамеворк је оквир за развој софтвера за прављење и покретање апликација на Виндовс-у.

Према извештајима које смо примили, изгледа да су многе апликације погођене. На пример, апликација Цорсаир ИЦУЕ не ради након инсталирања ажурирања, а Цорсаир Сервице не успева да се покрене и корисници стално добијају обавештења о грешци.

 Грешка 0кц0000135 на Виндовс 11

Неки људи су такође означили проблеме са СхареКс, КееПасс, Мицрософт Теамс и другим апликацијама као што је Висуал Студио инсталатер. Један корисник на Феедбацк Хуб-у тврдио да не могу да покрену Мицрософт Теамс због процеса поруке о грешци који је изашао са кодом 3221225781 (0кц0000135).

Управо сам инсталирао Виндовс 11 ажурирање КБ5013943 и то разбија апликацију Соунд Бластер Цомманд. Апликација се не би покренула, уместо тога добијам грешку која каже да команда соунд бластер не може да се покрене исправно 0кц0000135″. Деинсталирање ажурирања КБ5013943 решава проблем, други корисник приметио .

Како да решите проблеме са КБ5013943 у оперативном систему Виндовс 11

Пошто се чини да је проблем повезан са .НЕТ Фрамеворк-ом, неки корисници наводно добијају следећу грешку након инсталирања кумулативне исправке из маја 2022:

Апликација није могла да се исправно покрене (0кц0000135). Кликните на ОК да затворите апликацију.

Ако сте погођени, још увек нема званичног решења, али корисници су нам рекли да би поновна инсталација .НЕТ оквира (3.5 или 4.8 која год да је инсталирана) требало да реши проблем.

Ако .НЕТ фрамеворк није инсталиран, потребно је да га омогућите ручно. Ако је већ омогућен, мораћете да га онемогућите и поново омогућите да бисте решили проблем.

Да бисте поправили отказивања апликације изазване (КБ5013943) ажурирањем за Виндовс 11. мај 2022, следите ове кораке:

 1. Отвори Виндовс претрага .
 2. Претрага Укључити или искључити карактеристике Виндовса .
 3. Онемогућите и омогућите све .НЕТ оквире.
   Исправка пада апликације КБ5013943 0кц000013
 4. Кликните на У реду .
 5. Поново покрените систем.

У горњим корацима, ако не користите .НЕТ Фрамеворк 3.5, нема потребе да га инсталирате, али уверите се да је .НЕТ Фрамеворк 4.8 или новији поново инсталиран.

Нисмо сигурни шта је изазвало проблем, али једноставно укључивање .НЕТ оквира очигледно решава проблем.

Ако из било ког разлога не можете да пронађете .НЕТ Фрамеворк Додати или уклонити функције искачућег прозора, можете алтернативно да га потражите на Мицрософт-ова веб локација за преузимање .

Грешка плавог екрана смрти придружује рушењу апликација

Свеже уведена грешка у оперативном систему Виндовс 11 је очигледно изазвала хаос тако што је рушила машине неких корисника са злогласним Плавим екраном смрти. У најгорим случајевима, чак покреће и најопаснију петљу за покретање (тј. поновљено поновно покретање).

Проблем лежи у ажурирању из маја 2022. за Виндовс 11 и овај проблем такође утиче на просечне кућне кориснике који једноставно преузимају ажурирања. Другим речима, најновија грешка у оперативном систему Виндовс 11 утиче и на потрошаче и на предузећа.

Након инсталације кумулативне исправке 2022-05 за Виндовс 11 за системе засноване на к64 (КБ5013943) и кумулативне исправке 022-05 за .НЕТ Фрамеворк 3.5 и 4.8 за Виндовс 11 за к64 (КБ5013628) грешка при генерисању Мицрософт Студио 2 не би успела да се покрене БСОД АПЦ_Индек_Мисматцх, Једини начин да покренете машину је био да се поново покрене, а затим на екрану одржавања изаберете поновно покретање. Затим би се покренуо на ОС, понављајући грешку при следећем гашењу и рестартовању. Проблем изгледа повремено, приметио је један од погођених корисника.

Проблеми попут Плавог екрана смрти и петље покретања или рушења апликација су један од разлога зашто људи одлучују да одлажу ажурирања. У случају безбедносног ажурирања, ако не одложите или паузирате ажурирања, Мицрософт ће преузети и аутоматски применити закрпу на Виндовс 11 ПЦ, што може бити узрок фрустрације.

Како да деинсталирате ажурирање за Виндовс 11 маја 2022

Деинсталирање ажурирања за Виндовс свакако је корисно ако се ваш рачунар понаша чудно након постављања недавне закрпе.

Генерално је добра идеја да инсталирате безбедносна ажурирања што је пре могуће и не препоручујемо уклањање безбедносних исправки осим ако је неопходно. Ако ваш уређај није у употребљивом стању, желећете да будете у могућности да вратите безбедносна ажурирања, тако да можете да поправите отказивања апликација или грешке плавог екрана смрти док не буде објављено ново ажурирање.

Срећом, још увек је могуће деинсталирати безбедносну исправку ако сте је инсталирали данас или јуче:

 1. Отвори Подешавања .
 2. Кликните на Виндовс Упдате .
 3. Кликните Ажурирај историју страна.
 4. Лоцате Деинсталирајте ажурирања опција под Повезана подешавања одељак.
 5. Изаберите ажурирање.
 6. Кликните на Деинсталирај .
 7. Рестарт .

У случају да не можете да вратите закрпу, можда ћете морати да извршите надоградњу на месту коришћењем Виндовс 11 ИСО .

Листа проблема у ажурирању за Виндовс 11 КБ5013943

Ево листе званичних познатих проблема у закрпи:

 • Дискови за опоравак (ЦД или ДВД) креирани помоћу апликације Бацкуп анд Ресторе на контролној табли можда неће моћи да се покрену.
 • Неке апликације које користе .НЕТ Фрамеворк 3.5 могу имати проблема или могу да се сруше након примене ажурирања. Погођене апликације користе одређене опционе компоненте и нису погођене све апликације.
 • Апликације које користе ГПУ могу да се сруше на Виндовс 11 након ажурирања у мају. Према Мицрософт-у, то утиче само на апликације које користе Дирецт3Д 9.

Ажурирање: У ажурираним документима подршке, Мицрософт је признао две грешке које су рушиле апликације на Виндовс 11, као што је истакнуто изнад.

Популар Постс