КБ4493132 ажурирање да би се приказала обавештења о завршетку подршке на Виндовс 7

 Виндовс 7 уређаји

Мицрософт је спреман прекинути подршку за Виндовс 7 у јануару 2020 а софтверски гигант је већ почео да тражи начине да обавести кориснике о предстојећим променама. Мицрософт је то недавно потврдио ће приказати обавештење о прекиду подршке на Виндовс 7 да сви буду упознати са предстојећим променама и ризицима коришћења оперативног система који неће добијати ажурирања у 2020.

Виндовс 7 више није најпопуларнији десктоп оперативни систем, али наставља да држи друго место. У покушају да премести кориснике на Виндовс 10, Мицрософт ће од следећег месеца почети да приказује упозорења на Виндовс 7 машинама.

Данас је Мицрософт објавио опционо ажурирање за Виндовс 7 које ће се појавити као КБ4493132 и омогућава обавештења подршке. Према документ подршке , након инсталирања КБ4493132 (опционо ажурирање), Виндовс 7 ће моћи да прикаже обавештења о завршетку подршке како би обавестио кориснике о будућим променама.После 10 година сервисирања, 14. јануар 2020. је последњи дан да ће Мицрософт понудити безбедносна ажурирања за рачунаре који користе Виндовс 7 СП1. Ово ажурирање омогућава подсетнике о престанку подршке за Виндовс 7, објашњава Мицрософт.

Мицрософт каже да ће се ова исправка инсталирати аутоматски ако је корисник омогућио поставку аутоматског ажурирања на Виндовс 7. Ова исправка у основи омогућава Мицрософту да прикаже упозорења на Виндовс 7 у блиској будућности како би подсетила кориснике када се подршка за ОС ближи крају.

У овом тренутку, Виндовс 7 не приказује таква обавештења након инсталирања ажурирања.

Вреди напоменути да обавештења неће бити агресивна и да ће постојати опција да их трајно одбаците.

Популар Постс