Како омогућити Виндовс Сандбок на Виндовс 10

 Виндовс Сандбок

Виндовс Сандбок је нова функција коју можете да користите за покретање апликација у изолованом окружењу. Виндовс Сандбок је у основи лагана виртуелна машина која се изворно нуди у оперативном систему Виндовс 10 за покретање непоузданих апликација без дуготрајног утицаја на уређај.

Пешчаник за Виндовс 10 ажурирање за мај 2019 долази са уграђеним свим потребним компонентама и не морате да га конфигуришете преузимањем системских слика или додатног софтвера. Има следеће предности:

 • Унапред конфигурисано – Не морате да преузимате слику система или софтвер да бисте га покренули и покренули.
 • Једнократна – Сандбок је у потпуности за једнократну употребу, тако да сваки пут када га затворите, програм ће се отворити као потпуно нова инсталација Виндовс-а.
 • Безбедно – Све се уклања када затворите и такође користи виртуелизацију засновану на хардверу за изолацију кернела.
 • Перформансе – Ова функција је такође брза и ради глатко на средњој конфигурацији система, захваљујући паметном управљању меморијом и виртуелном ГПУ-у.

Безбедно окружење је дизајнирано да спречи потенцијални малвер да дође до ваших апликација или података ускладиштених на рачунару.Виндовс Сандбок системски захтеви

Да бисте користили Сандбок, морате испунити минималне системске захтеве:

 • Виндовс 10 верзија 1903 или новија.
 • Виндовс 10 Про, Ентерприсе или Сервер.
 • 4ГБ РАМ-а (8ГБ се препоручује).
 • 1 ГБ слободног простора на диску (препоручује се ССД).
 • 64-битни процесор способан за виртуелизацију.
 • Виртуелизација је омогућена у БИОС-у матичне плоче.
 • ЦПУ са два језгра (препоручује се четворојезгарни чип).

Скоро сви Виндовс 10 уређаји који су лансирани од 2016. подржавају виртуелизацију и такође испуњавају минималне хардверске захтеве, али не можете да користите Сандбок ако имате Виндовс 10 Хоме.

Како омогућити Виндовс Сандбок на Виндовс 10

Да бисте омогућили Виндовс Сандбок, следите ове кораке:

 1. Отворите Цортана/Претрага.
 2. Потражите Укључите или искључите функције оперативног система Виндовс.
   Искључите функцију
 3. Померите се надоле до дна странице.
   Омогућите Виндовс Сандбок
 4. Проверите опцију Виндовс Сандбок.
 5. Кликните на ОК.
 6. Поново покрените рачунар.

 Апликације менија Старт

Након поновног покретања система, идите на Старт и потражите Виндовс Сандбок. Или га такође можете потражити на Цортани и покренути окружење заштићено песком.

Искуство

 Виндовс Сандбок

Сандбок се покреће као засебна потпуно опремљена и потпуно нова инсталација Виндовс-а. Покреће Виндовс унутар ОС-а и можете га користити за покретање непоузданих апликација, датотека или прегледавање насумичних веб локација.

Ниједна персонализација и подешавања која сте омогућили неће се пренети. Неће се појавити ни један од софтвера треће стране или апликација које сте инсталирали из продавнице.

Баш као и стварни ОС, и даље ћете имати приступ Филе Екплорер-у, али је ограничен на Сандбок и ограничено складиште из добрих разлога.

Мицрософт је поставио заглавље класичног стила на врх прозора како би избегао забуну са стварним системом.

Као што је поменуто, Сандбок је за једнократну употребу и можете затворити прозор у било ком тренутку да бисте прекинули сесију изолованог окружења. Када се затвори, све промене које сте направили у прозору Сандбок се одбацују и све се трајно брише.

Перформансе

Ова функција користи Виндовс контејнере и Мицрософт ју је интегрисао са Виндовс 10, тако да ради као апликација, а не као виртуелна машина што резултира бољим перформансама.

Сандбок ће узети огроман део меморије и ЦПУ вашег рачунара за сопствену употребу. Такође користи део брзине мреже и простора на диску.

Ако ваш рачунар има ограничене ресурсе и апликације које интензивно користе енергију раде у позадини, и Сандбок и ПЦ ће радити спорије.

Популар Постс