Како надопунити уграђено искуство претраге у Виндовс 10

 Виндовс претрага на Виндовс 10

Виндовс претрага је претраживач који ради на вашем Виндовс 10 рачунару. У позадини, Виндовс претрага скенира нове и измењене датотеке у фасциклама са подацима или библиотекама вашег личног профила.

Виндовс претрага индексира сваки документ и слику које може да пронађе у вашем личном профилу, а такође зна детаље о форматима датотека, њиховој тачној локацији и још много тога.

Виндовс 10 вам пружа моћне опције за контролу искуства претраге на рачунару, а такође можете да промените подешавања претраге да бисте брже добијали резултате. У ствари, можете чак и да замените Виндовс Сеарцх са Мицрософтовим новим алатом који боље функционише.У овом чланку делимо трикове Виндовс претраге који ће вам помоћи да на најбољи начин искористите ову моћну функцију Виндовс 10.

Побољшани режим претраге

Као што смо споменули на почетку, Виндовс претрага је дизајнирана да тражи само датотеке на радној површини и библиотекама.

Подразумевано, резултати Виндовс претраге су веома ограничени, али можете да користите побољшани режим оперативног система Виндовс 10 који вам у основи омогућава да претражујете све датотеке на вашем уређају након што су индексиране.

Када укључите функцију побољшане претраге за Виндовс 10, Мицрософт каже да Виндовс Сеарцх може да пронађе ваше датотеке без обзира на то где се налазе. То значи да ће Виндовс претрага дати резултат који ће вероватно бити тачан, посебно када су ваше датотеке на другим дисковима.

Да бисте омогућили побољшану претрагу, следите ове кораке:

 1. Отворите Подешавања.
 2. Кликните на Сеарцх.
 3. Изаберите опцију Сеарцхинг Виндовс са леве бочне траке.
   Побољшани режим претраге
 4. Кликните на опцију Побољшано у одељку Пронађи моје датотеке.

То је то. Виндовс 10 ће сада почети да индексира ваше датотеке на другим дисковима и можете пратити напредак на истој страници.

Вреди напоменути да индексирање може потрајати дуго на уређајима са ХДД-ом, али када се заврши, приметићете да Виндовс Сеарцх сада може да преузима датотеке са других дискова.

Онемогућите претрагу веба у Виндовс претрази

Можете такође онемогућите веб претрагу у Виндовс 10 претрази да побољшате тачност резултата локалне претраге. Тренутно Виндовс Сеарцх приказује резултате са локалне машине и Мицрософт-овог претраживача.

Интеграција веб претраге у Виндовс Сеарцх може да буде непотребна количина меморије и могла би да умањи квалитет резултата локалне претраге.

 Регистар веб резултата оперативног система Виндовс 10

Да бисте онемогућили веб резултате из менија Старт или претраживања на траци задатака, мораћете да уредите Виндовс регистар. У ажурирању маја 2020. или раније, једноставно морате да креирате нову вредност регистратора ДисаблеСеарцхБокСуггестионс са подацима о вредности 1 на следећој локацији:

 • РачунарХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕРСОФТВАРЕПолициесМицрософтВиндовсЕкплорер

Када завршите, мораћете поново да покренете рачунар да би промена ступила на снагу.

Замените подразумевану Виндовс претрагу са ПоверТоис Рун

Мицрософт је објавио нови услужни програм за Виндовс 10 под називом ПоверТоис Рун и део је Мицрософтовог скупа алата отвореног кода ПоверТоис.

ПоверТоис Рун има за циљ да побољша тренутну имплементацију Виндовс Рун-а, али такође долази са корисничким интерфејсом који је довољно интерактиван да замени Виндовс Сеарцх.

Овај алат има једноставан интерфејс који може да прикаже локалне резултате на основу кључних речи које сте унели у оквир за претрагу.

 Алат за покретање ПоверТоис

Као што можете видети на горњој слици екрана, нова алатка за претрагу оперативног система Виндовс 10 је дизајнирана да буде бржа и елегантнија од тренутне имплементације Виндовс Сеарцх-а.

Подразумевано, ово ново искуство претраге се може активирати притиском на Алт+Спаце када инсталирате ПоверТоис са Гитхуб . Такође можете променити пречицу на тастатури и користити постојећу пречицу Вин + С да бисте покренули ПоверТоис Рун.

Популар Постс