Како деинсталирати Цортана на ажурирању за Виндовс 10 маја 2020

 Цортана за Виндовс 10

Цортана на Виндовс 10 је ажурирана као алатка за продуктивност и сада је саставни део Мицрософтове визије за конверзацијско рачунарство и продуктивност.

Гласовни асистенти су велика погодност када раде како је предвиђено. Велики избор асистената се повећао у последњих неколико година, укључујући Цортана, Алека, Сири и Гоогле Ассистант, али Цортана није постала толико популарна као ривалски дигитални асистенти.

Као резултат тога, Мицрософт се удаљава од функција фокусираних на потрошача и помоћник се полако претвара у алат искључиво за продуктивност који ће најбоље функционисати са Мицрософт 365 претплатом.Цортана је сада обична системска апликација која се може ажурирати преко Мицрософт Сторе-а у Виндовс 10 верзији 2004. Цортана такође долази са новим интерфејсом заснованим на ћаскању, побољшаном подршком за тастатуру, а можете је и померати по радној површини.

Ако не планирате да користите помоћника, сада можете лако да га уклоните из ажурирања за Виндовс 10 маја 2020. Пре деинсталирања Цортане, уверите се да сте десним тастером миша кликнули на траку задатака и онемогућили функцију дугмета Цортана.

Како деинсталирати Цортану

Да бисте уклонили Цортана из оперативног система Виндовс 10 након надоградње на верзију 2004, следите ове кораке:

  1. Отворите Виндовс претрагу.
  2. Потражите ПоверСхелл и покрените га са администраторским привилегијама.
  3. Унесите следећу команду да бисте уклонили помоћника и притисните ентер: ЦЕ2ЦФЦ8227ЦАДФДБ91Д64Б4ФА0880ЦЦБФЕ705525
  4. Затворите ПоверСхелл.
     Цортана-ПоверСхелл
  5. Рестарт.

Када завршите горенаведено, више нећете пронаћи Цортану као инсталирану апликацију на Виндовс 10 или у системским поставкама.

Имајте на уму да овај хак не уклања све трагове Цортане. И даље ћете имати дугме Цортана на траци задатака, али увек можете да га искључите из контекстног менија траке задатака и занемарите ту опцију.

 Ремапирајте пречице

Такође, Вин+Ц пречица неће учинити ништа након уклањања апликације Цортана, али можете је користити ПоверТоис Пресликајте тастатуру и поново користите пречицу за друге функције оперативног система Виндовс.

На пример, ако је ваш тастер за велика слова покварен, можете да конфигуришете ПоверТоис да омогући цапс лоцк када притиснете Вин+Ц.

Ако желите да вратите Цортана функционалност, једноставно идите у Мицрософт Сторе и поново преузмите помоћника.

Популар Постс