Како да сачувате слике на закључаном екрану у центру пажње оперативног система Виндовс 10

 Виндовс Спотлигхт

Виндовс 10 долази са функцијом Спотлигхт која приказује различите позадинске слике преписане са веба на закључаном екрану. Такође нуди предлоге на закључаном екрану, а позадине Спотлигхт доступне су у свим издањима оперативног система Виндовс 10.

У овом водичу ћемо вам показати како да преузмете Виндовс Спотлигхт на Виндовс 10 и сачувате га локално. Важно је напоменути да ови трикови у Виндовс 10 октобар 2018 ажурирања и раније.

Омогућите Виндовс Спотлигхт

Функција Спотлигхт је омогућена на скоро свим рачунарима, укључујући и оне који нису активирани. Ако је Виндовс Спотлигхт онемогућен на вашем рачунару и не видите слике на закључаном екрану, ево како да омогућите функцију Спотлигхт. • Отворите Подешавања преко Старт менија или Цортана претраге.
 • Идите на Персонализација и додирните опцију „Закључани екран“.
 • Под опцијом позадине изаберите „Спотлигхт“.
 • Сачекајте неколико минута и закључани екран ће почети да приказује слике рефлектора са Бинга.

Ова функција ће приказивати слике на закључаном екрану сваког дана, а нове слике се преузимају стално.

Како локално сачувати Виндовс Спотлигхт слике

 • Отворите Виндовс Покрени преко Цортане/Тражи Виндовс тастер + Р пречица.

 Виндовс Рун

 • У покретању оперативног система Виндовс, откуцајте следећу команду и притисните ентер или додирните „ОК“.

%лоцалаппдата%ПацкагесМицрософт.Виндовс.ЦонтентДеливериМанагер_цв5н1х2ткиевиЛоцалСтатеАссетс

 • Ова команда ће отворити фасциклу у којој су све Спотлигхт слике кеширане.

 Фасцикла Виндовс Спотлигхт

 • Кликните десним тастером миша (игноришите упозорење) и копирајте/залепите све датотеке у нову фасциклу под називом „Спотлигхт“ под Слике. Локација датотеке треба да буде Слике > Спотлигхт.

 Спотлигхт фолдер

 • Сада би требало да преименујете све датотеке са екстензијом ЈПГ. Можете преименовати све датотеке заједно са командном линијом.

 ЦМД Спотлигхт

 • Отворите командну линију и покрените следећу команду:

Рен Ц:УсерсиоурусернамеПицтуресСпотлигхт*.* *.јпг

 • Након покретања ове команде, све датотеке би се претвориле у јпг и сада можете да видите слике рефлектора у фолдеру Слике > Спотлигхт. Приметићете да неке конвертоване датотеке нису слике у центру пажње, али можете једноставно избрисати све неупотребљиве слике.

Слике у центру пажње бира Мицрософт. Закључани екран са Спотлигхт-ом пружа корисне савете, као и предлоге апликација, а дизајниран је да помогне људима да на најбољи начин искористе своје Виндовс искуство.

 Пријављивање на Виндовс 10

У осталим вестима, Ажурирање за Виндовс 10 за 2019. ће довести Флуент Десигн на екран за пријаву али функција Спотлигхт ће наставити да постоји. Екран за пријаву на Флуент Десигн би се појавио након што Виндовс прикаже Спотлигхт слику.

Популар Постс