Како да одмах набавите ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 (али да ли бисте требали?)

 Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020

Увече 18. септембра, Мицрософт је објавио да се Виндовс 10 Оцтобер 2020 Упдате припрема за издавање. Ово је први пут да је Мицрософт јавно поделио прилично очигледно име следећег ажурирања функција које је иначе познато као верзија 20Х2.

Мицрософт је рекао да верује да ће Виндовс 10 Буилд 19042.508 вероватно бити последње издање за преглед које се испоручује особама које нису инсајдери, али смо сигурни да би број верзије који ће бити објављен широј јавности следећег месеца могао бити другачији.

На пример, ако постоје грешке у последњем тренутку или безбедносни проблеми које Мицрософт пронађе пре ГА (општа доступност), компанија би могла да покуша да реши проблеме са новом верзијом, а нова верзија за преглед ће поново повећати број верзије.Зато имамо канал „Преглед издања“. Са Релеасе Превиев каналом, Мицрософт је у могућности да поправи и процес ажурирања и све критичне грешке које су се појавиле у последњем тренутку. Овај канал/прстен је намењен тестирању ажурирања, али свако може да га користи да одмах добије ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020.

 Подешавања Виндовс Инсајдера

У овом водичу ћемо вас провести кроз кораке за преузимање и инсталирање ажурирања за октобар 2020. путем програма Инсидер.

Како инсталирати ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 преко канала за преглед издања

Да бисте преузели и инсталирали ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020. путем програма Инсидер, користите ове кораке:

  1. Придружите се програму Виндовс Инсидер и повежите свој Мицрософт налог.
  2. Отворите Подешавања > Ажурирање и безбедност.
  3. Кликните на Виндовс Инсидер Програм.
    Придружите се програму Инсајдер
  4. Изаберите дугме Започни.
  5. Повежите свој налог користећи исти Мицрософт налог који сте користили за програм Инсајдер.
    Повежите налог
  6. Изаберите канал за преглед издања испод изаберите одељак са подешавањима Инсајдера.
    Релеасе Превиев Цханнел
  7. Прочитајте и прихватите услове и одредбе.
  8. Кликните на Поново покрени сада када се од вас затражи да укључите свој рачунар у канал. Мицрософт каже да је потребно поновно покретање да би ваш рачунар био спреман за канал за преглед издања.
    Поново покрени екран
  9. Након поновног покретања система, отворите Подешавања > Ажурирање и безбедност > Програм Виндовс Инсидер и проверите своја подешавања.
  10. Ако је то Релеасе Превиев Цханнел под Изаберите своја подешавања Инсајдера, идите на страницу „Провери ажурирања“.
  11. Кликните на „Провери ажурирања“.
    Прстен за отпуштање Виндовс 10 20Х2
  12. Ако видите ажурирање истакнуто на страници, кликните на Преузми и инсталирај да бисте започели инсталацију.

У наредних 48 сати ажурирање за октобар 2020. требало би да постане доступно за преузимање на вашем рачунару.

Да ли је добра идеја да одмах добијете ажурирање за октобар 2020?

Користим ажурирање за октобар 2020. на свом примарном рачунару више од месец дана и прилично је стабилно, али је такође мучено са сваким проблемом који имамо у Виндовс 10 ажурирању за мај 2020.

То је зато што је ажурирање за октобар 2020. засновано на ажурирању из маја 2020. и обе верзије ће бити сервисиране са истим кумулативним ажурирањима.

Једина разлика је додатни пакет за омогућавање који се додаје у Виндовс 10 верзију 2004 када „Провери ажурирања“. Овај пакет за омогућавање ће једноставно омогућити нове функције, укључујући нови Старт мени.

 Нови Старт мени у тамној теми

Ако сте имали проблема са Виндовс 10 верзијом 2004, требало би да избегавате ажурирање за октобар 2020. док не буде званично спремно за ваш уређај. Али ако заиста не можете да чекате нови Старт мени, имате две опције - набавите ажурирање за октобар 2020. откључајте нови Старт мени у верзији 2004 .

Мицрософт није разјаснио када ће ажурирање за октобар 2020. бити објављено за оне који нису упућени, али би требало да почне да се примењује до треће недеље октобра.

Такође, према речима људи упознатих са развојем, ажурирање за октобар 2020. такође ће бити спремно за инсталирање од стране запослених у Мицрософту ако то желе.

Почеће аутоматски да се примењује за запослене у Мицрософт-у касније овог месеца или октобра пре него што ажурирање буде објављено за МСДН претплатнике, а затим и за опште кориснике.

Популар Постс