Како да извршите чисту инсталацију ажурирања за Виндовс 10 маја 2020

 Ресетујте овај рачунар

Ако желите да извршите нову инсталацију ажурирања оперативног система Виндовс 10 за мај 2020., уместо да надоградите своју тренутну верзију оперативног система Виндовс, као што је ажурирање за новембар 2019, то можете учинити помоћу алатке за креирање медија и преузимања у облаку.

Постоји много добрих разлога да извршите чисту инсталацију ажурирања оперативног система Виндовс 10 за мај 2020. године, познатог и као верзија 2004.

Чиста инсталација је врхунска техника за решавање проблема и можете почети испочетка када желите да елиминишете перформансе, проблеме са компатибилношћу изазване софтвером треће стране или антивирусним програмом након надоградње на Виндовс 10 верзију 2004 или било које друго ажурирање.Такође можете чисто да инсталирате ажурирање за мај 2020. ако не можете да извршите надоградњу путем Виндовс Упдате или Ажурирања Алатка.

Чист процес инсталације брише све на ОС драјву, па се уверите да сте направили резервну копију свих ваших личних датотека, докумената, слика и података на системском диску пре него што започнете процес.

У овом водичу ћемо вас провести кроз цео процес за обављање чисте инсталације оперативног система Виндовс 10 верзије 2004.

Ресетовање облака

Ако сте већ инсталирали ажурирање за мај 2020., можете користити нову опцију враћања у претходно стање под називом „Преузимање у облаку“ или Цлоуд Ресет.

Функција Виндовс 10 Цлоуд Ресет поставља нову копију ажурирања за мај 2020. без драјвера или софтвера треће стране. Овај процес је једноставан јер вам не требају инсталациони медијуми, УСБ диск и не морате да прилагођавате подешавања Виндовс Сетуп-а.

Да бисте ресетовали рачунар помоћу Цлоуд Довнлоад-а, следите ове кораке:

 • Отворите Подешавања и идите на Ажурирање и безбедност.
 • Кликните на Опоравак.
   Ресетујте овај рачунар
 • У одељку Ресетујте овај рачунар кликните на дугме Започни.
   Виндовс 10 Цлоуд преузимање
 • Можете одабрати прву или другу опцију, а затим кликнути на „Преузимање у облаку“.

Када завршите горенаведене кораке, Виндовс 10 ће почети да преузима нову слику ажурирања за мај 2020. од Мицрософта.

Нова функција Цлоуд Ресет ће поново преузети око 4 ГБ Виндовс системских датотека из облака и поново инсталирати Виндовс 10 користећи нове датотеке. Количина података коју ће Виндовс морати да преузме зависи од уређаја и може бити испод 2,9 ГБ на неким конфигурацијама.

Алат за креирање медија

Да бисте креирали медиј за покретање за ажурирање за мај 2020. помоћу алатке за креирање медија, следите ове кораке:

 1. Повежите УСБ флеш диск са 8 ГБ слободног простора.
 2. Идите до Мицрософт-а веб сајт и кликните на дугме „Преузми алатку сада“ у одељку Креирај Виндовс 10 инсталациони медијум.
 3. Двапут кликните на датотеку МедиаЦреатионТоол2004.еке.
 4. Прихватите Мицрософт услове и одредбе.
 5. Изаберите другу опцију „Креирај инсталациони медиј“.
   Креирајте инсталациони медиј
 6. Кликните на дугме Даље и означите опцију „Користи препоручене опције за овај рачунар“.
   Подесите слику система
 7. На следећем екрану изаберите опцију „УСБ флеш диск“.
   УСБ Фласх Дриве
 8. Кликните на дугме Даље и изаберите флеш диск када се прикаже.
   Избор УСБ диска
 9. Кликните на Нект и Финисх.

Када завршите горенаведене кораке, алатка за креирање медија ће преузети потребне датотеке оперативног система Виндовс 10 верзије 2004 и креирати УСБ диск за покретање.

Сада можете да користите УСБ диск за покретање да бисте покренули уређај и подесили нову копију оперативног система Виндовс 10.

Да бисте покренули рачунар са УСБ диска, морате да отворите Старт мени и изаберете опцију Повер.

 Опције напајања

У оквиру опције Повер, кликните на „Рестарт“ док држите тастер Схифт.

 Напредне опције

Рачунар ће се поново покренути и видећете напредне опције покретања. На екрану за напредно покретање изаберите „Користи уређај“ и изаберите свој УСБ диск.

Након што изаберете УСБ диск, Виндовс ће наставити са следећим корацима да доврши чисту инсталацију и потребно је да пратите упутства на екрану.

 Екран за подешавање оперативног система Виндовс

Можете да кликнете на „Немам опцију кључа производа“ када се од вас затражи да унесете шифру производа. Ово важи само када је ваш уређај већ активиран.

Мораћете да изаберете партицију на коју желите да инсталирате ОС. Тренутна инсталациона партиција је обично „Диск 0“.

Када завршите горенаведене кораке, Виндовс 10 ће се поново инсталирати са ажурирањем за мај 2020. и ваше апликације, антивирусни софтвер и драјвери треће стране ће бити уклоњени.

Такође можете ручно преузети ИСО слика ажурирања за мај 2020 и креирајте УСБ флеш диск за покретање помоћу алата треће стране као што је Руфус.

Популар Постс