Још једна грешка у оперативном систему Виндовс 10 узрокује велику употребу ЦПУ-а и квари ИМЕ

 Истакнут менаџер задатака

Виндовс 10 КБ4515384 , који је свима објављен 10. септембра са безбедносним исправкама и побољшањима квалитета, мучи још једна грешка. КБ4515384 се састоји од безбедносних исправки и исправке за Цортана грешку која узрокује велику употребу ЦПУ-а на неким системима, али корисници су пријавили да ажурирање изазива проблеме са Старт мени , Виндовс претрага и Аудио .

Кумулативна исправка за Виндовс 10 верзију 1903 долази са све већом листом грешака. Недавно су корисници пријавили да ажурирање убија мрежне адаптере и изгледа да иста закрпа такође изазива проблеме са уређивачем метода уноса (ИМЕ).

(ИМЕ) је део ОС-а и у основи пружа специјализовани кориснички интерфејс за унос текста, који се може користити у многим ситуацијама. На пример, ИМЕ омогућава корисницима да уносе кинески, јапански или корејски текст помоћу латиничне тастатуре. Такође омогућава корисницима да уносе латинични текст користећи нумеричку тастатуру, а ова функција чак помаже и при додавању текста систему уз препознавање рукописа.У посту у центру за повратне информације, више корисника је рекло да ИМЕ не успева да се покрене и да троши ЦПУ након примене Виндовс 10 КБ4515384:

Метод уноса није покренут након инсталирања закрпе и није било начина да се поправи. На крају сам деинсталирао ову исправку и ИМЕ се успешно вратио. За вашу информацију, користим више ИМЕ-ова на свом рачунару и сви су нестали након ажурирања. Претпостављам да овај проблем није ограничен само на одређени језик у ИМЕ-у, већ је корисник документовао проблем.

 Виндовс 10 ИМЕ

Мицрософт је очигледно свестан ИМЕ-а који не реагује или велике употребе ЦПУ-а узрокованих ИМЕ-ом. У центру за повратне информације, компанија је признала проблем и потврдила да истражује извештаје

Истражујемо проблем у којем неки уређивач метода уноса (ИМЕ) може престати да реагује или може имати високу употребу ЦПУ-а. Погођени ИМЕ-ови укључују поједностављени кинески (ЦхсИМЕ.ЕКСЕ) и кинески традиционални (ЦхтИМЕ.ЕКСЕ) са Цхангјие/Куицк тастатуром, рекао је Мицрософт.

Мицрософт је такође ажурирао подршка доц да бисте детаљно објаснили решење:

  • Отворите мени Старт и потражите „Услуге“. Такође можете отворити Цортану и претражити „Услуге“.
  • У апликацији Сервицес, пронађите Тоуцх Кеибоард анд Хандвритинг Панел Сервице.
  • Двапут кликните на процес и приступите картици Својства.
  • У оквиру Тип покретања, пребаците се на Ручно и кликните на ОК да бисте применили промене.

Можда ће бити потребно поновно покретање да би се решили проблеми са ИМЕ-ом и донекле решила велика употреба ЦПУ-а. Мицрософт каже да ће проблеми са ИМЕ-ом бити решени у предстојећем кумулативном ажурирању.

Популар Постс