Још један занимљив Мицрософт патент описује Виндовс 10 уређај са два екрана

  Сурфаце Андромеда

Концепт Андромеде Дејвида Брејера

Прошле недеље, гомила нови патенти за Мицрософтове преклопне мобилне уређаје или уређаје са два екрана објављени су на УСПТО. Патенти су открили идеје које су проналазачи Мицрософта замислили за компанијски уређај са два екрана, али као што је то случај са свим патентним пријавама, нема гаранције да ће овај патентирани уређај икада постати потрошачки производ.

Постоје два нова патента која су прошла непримећено и оба је објавио УСПТО 15. новембра. Први патент описује уређај са два екрана са могућношћу подешавања јачине звука, а чини се да други патент описује још један уређај са два екрана који може да приказује податке на првом или другом дисплеју истовремено.Уређај са два екрана са напредном контролом јачине звука

Патент под називом ПОДЕШАВАЊЕ ВОЛУМЕ НА УРЕЂАЈУ СА ВИШЕ ЕКРАНА је објављено 15. новембра и чини се да детаљно описује уређај који садржи два екрана, предњу камеру на првом екрану и другу предњу камеру на другом екрану. Такође има звучник.

У одељку за позадину патентне пријаве, Мицрософт објашњава проблеме са јачином звука са којима се многи купци могу суочити када користе мобилне рачунарске уређаје.

  Двоструко подешавање јачине звука на екрану

Слика љубазношћу: УСПТО

Корисници комуницирају са мобилним уређајима са више екрана у различитим положајима, укључујући држање уређаја вертикално, држање уређаја са примарним екраном окренутим према кориснику, држање екрана са другим екраном окренутим према кориснику и друге позиције и оријентације. Када гледају садржај на екранима у овим различитим позицијама, корисници могу наићи на изазове прилагођавања јачине звука различитих апликација које се извршавају на сваком од екрана, или различитих графичких корисничких елемената са омогућеним звуком приказаних на сваком од екрана, пише Мицрософт.

Да би решио горњи проблем, Мицрософт је успео да смисли иновативно решење. Занимљиво је да је патентирани уређај конфигурисан да врши детекцију лица на првој и другој слици како би подесио аудио поставку на основу резултата детекције лица.

Мобилни рачунарски уређај може да садржи кућиште које има први део и други део, при чему први део укључује први екран и прву камеру окренуту унапред, а други део укључује други екран и другу камеру окренуту унапред, при чему први део а други део су спојени шарком конфигурисаним да омогући првом и другом дисплеју да ротирају између угаоних оријентација од угаоне оријентације лицем у лице до угаоне оријентације леђа-у-леђа, сензор је монтиран у кућиште и конфигурисан да мери релативни угаони померај између првог и другог дела кућишта, најмање једног звучника монтираног у кућишту и процесора монтираног у кућиште и конфигурисаног да прикаже први елемент графичког корисничког интерфејса који има придружени први аудио ток на првом екран и да прикаже други елемент графичког корисничког интерфејса који има придружени други аудио ток на другом екрану, при чему су први и други окренути унапред камере су конфигурисане да снимају одговарајућу прву и другу слику, а процесор је конфигурисан да врши детекцију лица на првој и другој слици, подешава аудио поставку на основу резултата детекције лица и репродукује први и други аудио ток из најмање један звучник на основу подешених аудио поставки, објашњава Мицрософт.

Синхронизовани дисплеј

Тхе други патент под називом СИНХРОНИЗОВАНИ ЕКРАН НА УРЕЂАЈУ ЗА ВИШЕ Екрана са шаркама је детаљно описан од стране УСПТО прошле недеље и приказује уређај са два екрана.

  Патент уређаја за синхронизацију са двоструким екраном

Слика љубазношћу: УСПТО

Овај патентирани уређај је конфигурисан да узрокује да други екран приказује податке о слици, док истовремено узрокује да први екран приказује сликовне податке и секундарни садржај.

Мицрософт је објаснио пријаву патента у наставку:

Обезбеђен је мобилни рачунарски уређај који садржи кућиште које има први део и други део спојен шарком, при чему први део укључује први дисплеј, а други део укључује други екран, при чему је шарка конфигурисана да дозвољава први и други дисплеји да ротирају између угаоних оријентација од угаоне оријентације лицем у лице до угаоне оријентације која се налази уназад. Мобилни рачунарски уређај даље укључује камеру постављену у први део кућишта и конфигурисану за снимање података о слици, камеру и први екран окренуте у првом правцу и процесор монтиран у кућиште. У угаоној оријентацији бацк-то-бацк, процесор је конфигурисан да изазове да други екран приказује сликовне податке док истовремено узрокује да први екран приказује податке о слици и секундарни садржај.

Идеје су заиста занимљиве, али пошто је патент, не знамо да ли ће се претворити у потрошачки производ. Према гласинама, вероватно нас чека неколико месеци од виђења уређаја који би могао да садржи два екрана и шарку.

Популар Постс