Још један видео приказује Виндовс 10 АРМ на Лумиа 950 КСЛ

 Виндовс 10 АРМ на Лумији

Мицрософт је укинуо Виндовс телефоне и компанија је планирала да повуче подршку за Виндовс 10 Мобиле у децембру 2019. Али корисничка заједница и даље ради на више пројеката који би помогли уређајима да живе мало дуже. Недавно је корисник покушао да инсталира Виндовс 10 АРМ на Лумиа 950 и резултати су били прилично занимљиви.

Прошле недеље је инсталирао Виндовс Пхоне ентузијаста Виндовс 10 АРМ на њиховој Лумиа 950 КСЛ да би играо пуну верзију Фаллоут-а . Сада је други програмер инсталирао Виндовс 10 АРМ на Лумиа 950 КСЛ како би истакао промене нивоа ОС-а и чини се да оперативни систем ради беспрекорно.

Видео снимак компаније АДелтаКс приказује Лумиа 950 КСЛ са Виндовс 10 АРМ који отвара различите апликације и креће се кроз компоненте ОС-а. Не само да се чини да оперативни систем на уређају ради глатко, већ је и Лумиа 950 КСЛ у стању да са лакоћом покреће основне апликације као што је калкулатор. Виндовс 10 на Лумиа 950 КСЛ

Прилично је импресивно видети да годинама стара Лумиа 950 КСЛ још увек може да се носи са пуноправним оперативним системом за десктоп рачунаре. Лумиа 950 КСЛ користи Куалцомм Снапдрагон 810 процесор и долази са 3 ГБ РАМ-а, али је и даље у стању да покреће Виндовс 10 на АРМ-у уз мање грешке.

Са новом техничком демонстрацијом, видео је такође показао свестраност нове верзије Виндовс-а тако што је успешно покренуо на Лумиа 950 КСЛ.

Мицрософт више не развија нове функције или велика ажурирања за Виндовс 10, али се каже да произвођач софтвера ради на дуго очекиваном Андромеда пројекту који би био хибридни уређај са два екрана.

Популар Постс