Извештај открива зашто ИоуТубе има лошије резултате на Мицрософт Едге-у и Фирефок-у

 ИоуТубе на ивици

Гоогле Цхроме је несумњиво најпопуларнији претраживач на свим уређајима. Али у новије време, Гоогле-ове сопствене услуге често игноришу стандарде и приморавају људе да користе Цхроме. Најбољи пример је Гоогле Еартх која је још увек блокирана у другим веб прегледачима као што су Едге и Фирефок.

Чини се да ИоуТубе такође најбоље функционише са Цхроме-ом. Запослени у Гоогле-у користе Гмаил и ИоуТубе на Цхроме-у, па је разумљиво да би оптимизовали за Цхроме, али изгледа лоше ако услуга не ради исправно у другим веб прегледачима као што су Мицрософт Едге и Мозилла Фирефок.

Мозилла-ин технички програмски менаџер тврди да Гуглов нови ИоуТубе дизајн има лошије резултате на подразумеваном веб претраживачу Виндовс 10 Мицрософт Едге и популарној алтернативи Мозилла Фирефок. Едге и Фирефок су два највећа конкурента Гоогле Цхроме веб претраживачу.Цхрис Петерсон, програмски менаџер који је то изјавио, објашњава да се ИоуТубе-ове веб странице учитавају пет пута спорије у Фирефок-у и Едге-у у поређењу са Цхроме-ом.

Нови дизајн ИоуТубе-а користи библиотеку Полимер, што је добра ствар према Гоогле-у, али менаџер програма Мозилла тврди да је Гоогле то намерно урадио тако да ће ИоуТубе гледаоци користити Цхроме веб претраживач за боље перформансе.

Учитавање ИоуТубе странице је 5 пута спорије у Фирефок-у и Едге-у него у Цхроме-у јер се ИоуТубе-ов редизајн полимера ослања на застарели Схадов ДОМ в0 АПИ који је имплементиран само у Цхроме-у, објашњава Крис у твиту који су поделиле хиљаде корисника.

ИоуТубе пружа Схадов ДОМ полифил за Фирефок и Едге који је, не изненађује, спорији од Цхроме-ове изворне имплементације. На мом лаптопу, почетно учитавање странице траје 5 секунди са полифилом у односу на 1 без. Накнадна навигација по страници је упоредива, додао је у наставку твита. Претпостављам да Гоогле има метрику која показује да редизајн Полимера повећава ангажовање корисника Фирефок-а и Едге-а више него што му спори полифили шкоде. ИоуТубе и даље подразумевано сервира пре-Полимер дизајн за ИЕ11, тако да могу да изаберу да га сервирају и за Фирефок и Едге.

Популар Постс