Извештај о хардверу за Фирефок: Виндовс 10 у успону док Виндовс 7 опада

 Виндовс 10 на Сурфаце-у

Слика љубазношћу: ЦНЕТ

Још 2016. године, Мозилла је објавила свој извештај о хардверу. У извештају, непрофитна организација детаљно описује тип хардвера који Фирефок клијенти користе. Извештај о хардверу Фирефок-а је транспарентан и јаван и свако може да му приступи.

Неосетљиви подаци које је Мозилла прикупила из телеметријског система Фирефок десктоп претраживача открили су да је Виндовс 10 сада најчешће коришћени ОС. У Извештај о хардверу за октобар 2018 , Мозилла напомиње да су Виндовс 7 и Виндовс 10 најпопуларнији оперативни системи који чине скоро 80% наших корисника.У извештају се такође наводи да тржишни удео Виндовс 10 расте, али Виндовс 7 је и даље снажан. Графикон је открио да Виндовс 10 удео износи 40,696 процената, а Виндовс 7 има 40,401 тржишни удео на Фајерфокс платформи.

 Извештај о хардверу за Фирефок

Виндовс 7 и Виндовс 10 су најпопуларнији оперативни системи, који чине скоро 80% наших корисника. Иако је Виндовс 7 у тренду опадања, а Виндовс 10 у тренду, старија верзија је и даље на првом месту, објашњава Мозилла.

СтатЦоунтер и НетМаркетСхаре статистика

Извештај СтатЦоунтер-а открио је да је Виндовс 10 претекао Виндовс 7 још у фебруару, али Ривал сервис за праћење НетМаркетСхаре се не слаже.

Према СтатЦоунтер-у, Виндовс 10 тржишни удео је 51,96 одсто и брзо расте. С друге стране, подаци НетМаркетСхаре то показују Виндовс 10 се тек сада приближава престизању Виндовс 7 .

Популар Постс