Извештај баца светло на Мицрософтове планове за Виндовс уређаје са два екрана

  Виндовс 10 уређај

Слика љубазношћу: Масхабле

Речено је да Мицрософт ради на хардверу и софтверу уређаја са два екрана, према извештајима објављеним у последњих неколико месеци. Пројекат уређаја са два екрана се своди на софтвер и хардвер који ће нам на крају донети нову категорију производа.

Постоји више извештаја у којима се тврди да Мицрософт такође ради на верзији оперативног система Виндовс која би покретала јефтине приступачне уређаје и лаптопове са два екрана како би се такмичила са Гоогле-овим Цхромебоок-ом у одељку за образовање.Побољшања софтвера која Мицрософт интерно тестира део су плана компаније да учини Виндовс модуларнијим.

Кентаурус и Андромеда

Већ дуго се прича да Мицрософт ради на мобилном уређају са два екрана кодног назива „ Андромеда ‘. Постоји још једна гласина из више кућа у којој се тврди да софтверски гигант такође развија већи уређај са два екрана. Рачунар са два екрана са два велика екрана наводно носи кодни назив „Центаурус“ и могао би да стигне на јесен 2019.

Детаљи о уређају су оскудни, али према гласинама, Центаурус је у развоју око годину дана и није уређај мобилног облика.

Све ове информације се интерно упућују и ствари неће бити компликоване када су уређај или софтвер јавни.

Онда постоји Виндовс Цоре оперативни систем (Виндовс Цоре ОС/ВЦОС) што је Мицрософтов напор да учини Виндовс модуларнијим.

Виндовс Цоре ОС има различите љуске за сваки фактор облика. На пример, АндромедаОС је шкољка која пружа мобилно искуство и напајаће склопиви Андромеда уређај. Сурфаце Хуб 2 Схелл се зове „Аруба“, а холографска шкољка за ХолоЛенс 2 се наводно зове Оасис.

  Сурфаце Андромеда

Харијев концепт

Поред Центауруса и Андромеде, Мицрософт ради на другој верзији софтвера која се често назива „ Виндовс Лите „или само „Лите“. Према гласинама, то ће бити поједностављена верзија Виндовс-а и можда неће бити промовисана под брендом „Виндовс“ због смелих промена.

Није јасно да ли ће Центаурус покретати Лите или Виндовс Цоре ОС. Центаурус би могао бити представљен са Виндовс Цоре ОС-ом (модуларна платформа) или Лите-ом, лаганом верзијом Виндовс-а са смелим променама у погледу интерфејса.

Јуче је то открила гласина Виндовс Лите има ново кодно име „Санторини“ . Међутим, Мери Џо Фоли извештава да би могла постојати комбинација Виндовс Цоре ОС-а и Лите-овог Схелл-а који носи кодни назив Санторини. У извештају се додаје да је Санторини Лите шкољка, а не заменски кодни назив за Виндовс Лите.

  Површински концепт Андромеде

Лите и Санторини су повезани. Шкољка Санторинија би такође могла да помогне Виндовс-у да ради на уређајима са два екрана.

За Виндовс Цоре ОС уређаје, Мицрософт такође тражи начине да дозволи Вин32 апликацијама да раде на ВЦОС уређајима

Опет је вредно напоменути да су сва ова кодна имена намењена интерном развоју и ствари ће бити једноставније када изађу у јавност. Пројекат је још увек неизвестан и компанија активно ради на њему.

Закључак

Да резимирамо, чини се да Мицрософт ради на Виндовс Цоре ОС-у, модуларној верзији Виндовс-а са шкољкама за различите факторе облика ради оптимизације изгледа.

Ту је и Виндовс Лите или само обичан „Лите“ који би могао да покрене традиционалне и приступачне 2-у-1 уређаје да се такмиче са сличним Цхроме ОС-ом. А Виндовс 10 ће остати главни оперативни систем за десктоп, лаптопове, 2-у-1 и напредне кориснике.

Све ове нове верзије Виндовс-а неће заменити ниједан постојећи софтвер и циљаће на различита тржишта.

Популар Постс