Испоставило се да је Виндовс Упдате и даље покварен за неке кориснике

 Почетак ажурирања за Виндовс 10 октобар 2018

Прошле недеље, разни извештаји из Корисници Виндовс 10 открили су да је Виндовс Упдате покварен у неким регионима а проблем има неке везе са подразумеваним поставкама ДНС-а које примењују одређени ИСП-ови. Разни корисници су известили да Мицрософт није крив јер је проблем повезан са Цомцаст-ом у САД-у и БТ интернет услугама у Великој Британији.

Корисник Цомцаст-а на Ксфинити форуму открио је да се услуге Виндовс Упдате и Мицрософт Сторе могу вратити променом ИПВ4 и ИПВ6 ДНС-а уређаја са подразумеваног ИСП-а на Гоогле ДНС (8.8.8.8 и 8.8.4.4).

Крајем прошле недеље, запослени у Мицрософту изјавио је на Реддиту да је софтверски гигант свестан проблема и да ће више информација бити подељено касније. Прошло је скоро 4 дана, а услуге Виндовс Упдате и даље не раде, према најновијим извештајима.У одељак за коментаре нашег чланка , више корисника је приметило да је Виндовс Упдате за њих покварен од јуче. У други чланак , један корисник је приметио да Виндовс Упдате не ради за њега у УК са БТ интернет везом.

 Виндовс Упдате је покварен

Слично, а Реддит дискусија започето јуче ујутро наводи да Виндовс Упдате још увек не ради за различите кориснике.

Сви ови извештаји сугеришу да Мицрософт или ИСП нису решили проблем који је резултирао прекидом Виндовс Упдате и Мицрософт Сторе-а у неким регионима. Остаје нејасно да ли је овај проблем специфичан за кориснике на Цомцаст-у и БТ-у, али ако наиђете на овај проблем, једноставно промените ДНС да бисте користили Гоогле-ов јавни ДНС (8.8.8.8 и 8.8.4.4) или Цлоудфларе-ов 1.1.1.1 фокусиран на приватност.

Можете га променити у Подешавања оперативног система Виндовс 10 > Мрежа и Интернет > Етернет > Промените подешавања адаптера или подешавања рутера.

Популар Постс