Интел Тигер Рапидс је нови концептуални Виндовс 10 рачунар са два екрана

 Интел Тигер Рапидс

Слика љубазношћу: Марк Хацхман / ИДГ

Дуго се причало да је Мицрософт радећи на склопивом уређају са два екрана кодног имена Андромеда са Куалцомм-ом Снапдрагон процесор . На Цомпутек-у, и Асус и Леново су представили Виндовс 10 лаптоп рачунаре са два екрана. Чини се да Интел такође скоро две године ради на рачунарима са Виндовс погоном са два екрана, а произвођач чипова је представио концепт дизајна на Цомпутек-у.

Интел Тигер Рапидс користи оперативни систем Виндовс 10 и има дизајн са два екрана. Такође користи шарку у средини како би омогућила преклапање, а занимљиво је да Интел користи електронске папирне дисплеје (ЕПД) за екран.Интелу је требало скоро 3 године да направи прототип који ради, а компанија још увек ради на овом уређају. Произвођач чипова није потврдио да ли је сличан икада доспео на тржиште или не.

Интел Тигер Рапидс спецификације

Интел је свом пројекту дао кодно име Тигер Рапидс и изгледа веома слично Леново Иога Боок 2 . Интел Тигер Рапидс би приказао тастатуру на било ком од екрана, а чини се да прототип има два ЛЦД екрана од 7,9 инча. Дебео је 4,85 мм и долази са неопходним излазима укључујући УСБ Типе-Ц порт.

 Интел Тигер Рапидс двоструки екран

Слика љубазношћу: Марк Хацхман / ИДГ

Уређај покреће најновији процесор Каби Лаке. Занимљиво је да може понудити до 13 до 15 сати. Такав уређај са Мајкрософтом Виндовс Цоре ОС нуди напредне могућности и дужи век трајања батерије.

Виндовс уређаји са два екрана, следећа велика ствар

Док Мицрософт је такође изгубио на мобилном телефону , а тамо не постоје Виндовс телефони, софтверски гигант верује да је ово право време за склопиве телефоне-таблете. Мицрософт има за циљ да створи нову категорију уређаја са Андромедом о којој се причало. Непотребно је рећи да је Мицрософт познат по томе што замишља дивље хардверске идеје, а Сурфаце 2-у-1 линија је један од савршених примера.

ЗТЕ је већ лансирао Акон М са два дисплеја, али Мицрософт размишља о нечем бољем и иновативном. Делл наводно ради на склопивом уређају са два екрана са Виндовс 10 такође, и носи кодни назив Јанусс.

Током година, Мицрософт је објавио неколико патената како би назначио да би ове године могао представити склопиви уређај, а по свему судећи, вероватно је да ће се ОЕМ партнери такође придружити иницијативи следеће године.

Склопиви мобилни уређај би био лак за ношење и џеп. Мицрософт је у патентној пријави објаснио да је најлакши начин за повећање величине екрана увођење уређаја са двоструким екраном.

Популар Постс