Интел покреће Виндовс модерне драјвере за Виндовс 10

  Интел ажурирање за Виндовс 10

Интел је најавио сопствене Виндовс модерне драјвере за Виндовс 10 јер изгледа да Мицрософт мења начин на који оперативни систем ради са хардверским драјверима.

Интел каже да Мицрософт препоручује Виндовс модерне драјвере за Виндовс 10 верзију 1809 (ажурирање из октобра 2018.) и да би испунио захтеве, Интел ће овог месеца почети да уводи нове Виндовс модерне драјвере.

Шта су Виндовс модерни драјвери?

Виндовс модерни драјвери такође познати као универзални Виндовс драјвери омогућавају програмерима (као што је Интел) да креирају један пакет драјвера који би радио на више фактора облика укључујући десктоп, таблет и будуће уређаје.Универзални управљачки програми се могу покренути преко уграђеног Виндовс Упдате-а или га корисници могу преузети са Интел-ове или веб локације произвођача.

ВМДс (Виндовс Модерн Дриверс) је још један покушај да се побољша искуство на различитим хардверима. Произвођач чипова као што је Интел може развити модеран драјвер који се може пустити у машине.

ОЕМ произвођачима је и даље дозвољено да прилагоде ВМД за своје уређаје. Међутим, Мицрософт би могао да тестира основне драјвере на компатибилном Виндовс 10 хардверу.

Будући да се основни драјвер може користити у свим системима који деле хардверски део, Мицрософт може широко да тестира основни драјвер преко Виндовс Инсидер летења, уместо да ограничава дистрибуцију на одређене машине, објашњава Мицрософт у документ подршке .

Интел Виндовс модерни драјвери за Виндовс 10

Интел каже да ће данас испоручити модерне Виндовс драјвере и да се ови драјвери могу инсталирати на Виндовс 10 Фалл Цреаторс Упдате или новији.

Вреди напоменути да ће нови модерни драјвери заменити постојеће драјвере, који се сада називају наслеђем.

Нема потребе да бринете ни о чему јер су Интел и Мицрософт радили заједно како би ову транзицију учинили беспрекорном. Интел верзија 25.20.100.6444 је први драјвер заснован на ВМД или УВД и доступан је за преузимање преко Интелове веб локације.

Интел Грапхицс Дривер УВД верзија 25.20.100.6444 је доступна за Виндовс 10 Фалл Цреаторс Упдате, Виндовс 10 Април 2018 Упдате и Виндовс 10 Оцтобер 2018 Упдате.

Ова нова верзија Интел графичког драјвера је заснована на УВД или ВМД, а ови драјвери нису компатибилни са претходним графичким драјверима који се не сматрају застарелим.

Из било ког разлога, ако одлучите да се вратите на застарели драјвер, мораћете да деинсталирате нове драјвере преко подешавања Виндовс апликација и функција и поново покренете систем. Ако то не урадите, може доћи до мањих до катастрофалних проблема на вашем систему, као и до нестабилности система, упозорава Интел.

Интел такође напомиње да не би требало да користите Хаве Диск или ИНФ датотеку за инсталирање најновијих драјвера.

Као и увек, можете да користите Интел Дривер & Суппорт Ассистант (Интел ДСА) да преузмете и инсталирате најновије драјвере за Интел производе на компатибилне драјвере.

Ако желите да преузмете нови Интел Модерн Дривер и инсталирате га ручно, идите на Интел-ов веб-сајт .

Шта је ново у Интел графичком драјверу 25.20.100.6444

Интел Грапхицс Дривер 25.20.100.6444 долази са неколико нових промена и побољшања. Ово ажурирање додаје подршку за 12 нових игара укључујући Фри Цри 4 и уводи неке нове функције наведене у наставку:

  • Долази са функцијом аутоматског подешавања игре
  • Ако користите ОпенГЛ, потрошња РАМ-а ће сада бити мања.
  • Трајање батерије је побољшано и приметно је само када користите промену брзине освежавања екрана (ДРРС) на подржаним мониторима.
  • Ажурирање уводи побољшања стабилности за Вулкан Дривер.

Ажурирање је поправило гомилу проблема. На пример, отклоњена је грешка у којој Виндовс Адванцед Дисплаи Сеттингс може приказати нетачну дубину битова на неким примарним мониторима и више нећете видети нетачне боје.

Популар Постс