Интел је наводно убедио Мицрософт да користи своје Пентиум Голд чипове у Сурфаце Го

 Сурфаце Го

Раније ове године, Мицрософт је представио приступачан Сурфаце Го таблет са Интеловим процесорима. Пре лансирања, шапутали су се да је Мицрософт можда желео да користи АРМ чип у Сурфаце Го. Али према новом извештају, Интелова понуда је била довољно добра да убеди софтверског гиганта да уместо тога користи свој Пентиум Голд процесор.

У извештају се наводи да је Интел понудио убедио Мицрософт да користи своје Пентиум Голд процесоре уместо АРМ чипова у Сурфаце Го. Мицрософт је можда такође прихватио АРМ процесор, али изгледа да је Интелова понуда била превише добра да би је одбила и да би АРМ процесор са Виндовс 10 био спор за Сурфаце Го.

…Процесор Интел Пентиум Голд је одличан за Сурфаце Го и блиско смо сарађивали са Интелом на оптимизацији Сурфаце-а како бисмо пружили најбољу снагу и перформансе за наше клијенте, као и конзистентно искуство у породици уређаја Сурфаце…, рекао је Мицрософт у изјави за ТецхРадар .Виндовс 10 на АРМ-у полако постаје све бољи

Куалцомм је недавно најавио лансирање Снапдрагон 850 процесора за Виндовс 10 уређаје. Лаптопови засновани на АРМ-у са Снапдрагон 850 су већ доступни на тржишту, а тест процесора је открио скоро 25 посто повећања перформанси у односу на СД 835 за Виндовс 10.

Виндовс 10 на АРМ-у је још увек у току, али полако постаје све бољи. Бенцхмарк је открио да је уређај који покреће Снапдрагон процесор способан да пружи боље перформансе.

Популар Постс