Интел ГПУ се поново ажурира за Виндовс 10, али кључна карактеристика још увек недостаје

 Интел драјвер за Виндовс 10

Интел је објавио нове графичке драјвере за Универзални Виндовс драјвер (УВД) за Виндовс 10 – познате и као декларативни компонентизовани хардверски драјвери – са неким одличним побољшањима.

Верзија Интел графичког драјвера 27.20.100.9079 постепено се уводи за све кориснике оперативног система Виндовс 10 и долази са побољшањима за одабране игре. Као и претходне верзије, овај драјвер је такође означен као универзални драјвер, што једноставно значи да ће радити на Виндовс 10 уређајима са верзијом 1709 или новијом.

Према евиденцији промена, ажурирање Интел ГПУ драјвера 27.20.100.9079 решава проблем где корисници могу приметити графичке аномалије у игри када пређу са максималног режима прозора.Интел је такође исправио падове и графичке аномалије пријављене у играма као што су Ассассин’с Цреед Валхалла, Арма, Том Цланци’с Тхе Дивисион 2, Фортните (Баттле Роиале Моде) и Ангри Бирдс Спаце.

Као што смо поменули на почетку, компатибилност софтвера остаје непромењена, што значи да би рачунари са верзијом 1709 или новијом требало да могу да примене закрпу. Што се тиче хардверске компатибилности, Интел подржава све процесоре од шесте генерације па надаље.

Требало би да будете у могућности да ажурирате драјвер користећи Интелова алатка Дривер & Суппорт Ассистант у наредним данима.

Кључна карактеристика „ХАГС“ још увек недостаје у Интел ГПУ драјверу

Нажалост, Интел поново није успео да пружи подршку за дуго очекивану функцију под називом хардверски убрзано ГПУ заказивање .

 Виндовс 10 убрзани ГПУ

У мају су АМД и Нвидиа објавили нове драјвере који су додали подршку за хардверски убрзано заказивање ГПУ-а, које је представљено са ажурирањем Виндовс 10 за мај 2020. (верзија 2004). Ова функција у основи омогућава вашем ГПУ-у (и интегрисаном и дискретном) да добије контролу управљања меморијом од ЦПУ-а.

Раширено је веровање да правилно управљање меморијом имплементирано са ХАГС-ом може смањити употребу ЦПУ-а у неким конфигурацијама и допринети малом повећању перформанси.

У ослонцу документ , Интел је потврдио да жели да укључи подршку за ову функцију у будућим издањима драјвера, али није успео да испуни то обећање, барем у 2020.

Популар Постс