Интел Цоппер Харбор је Виндовс 10 прототип са два екрана и ЛЦД панелима

 Интел уређај са два екрана

Слика љубазношћу: Тхе Верге

Произвођачи рачунара и паметних телефона су кладити се на концепт уређаја са два екрана . Мицрософт наводно ради на а Андромеда пројекат са два екрана , Самсунг такође припрема сопствени склопиви мобилни уређај, а Хуавеи планира да лансира сличан телефон следеће године.

Још у јуну, произвођач чипова Интел је показао прототип Интел Тигер Рапидс , уређај са два екрана са Виндовс 10. Интел Тигер Рапидс је изгледао као обичан Молескине нотебоок и требало би да поново креира функцију папирне електронске књиге у преносивом облику.Интел Тигер Рапидс има 7,9-инчни Фулл ХД ЛЦД екран са леве стране, али са десне стране налази се електронски екран за папир (ЕПД) који подржава тинту. Користи шарку да споји два панела уређаја и створи нови фактор облика са двоструким екраном.

 Режим шатора Интел Тигер Рапидс

Слика љубазношћу: Цхерлинн Лов / Енгадгет.цом

Тигер Рапидс очигледно покреће Интел Цоре процесор седме генерације, а тестови које је спровео Интел су открили да је батерија издржала до 15 сати.

Интел Цоппер Харбор има два ЛЦД панела

Испоставило се да је Интел направио још један прототип уређаја са два екрана под називом Интел Цоппер Харбор који има ЛЦД панел уместо е-папира на другом екрану.

Прототип Интел Цоппер Харбор је мањи од лаптопа, али не изгледа као паметни телефон када се пресавије. Када се расклопи, Цоппер Харбор изгледа као велики таблет са шарком у средини и фокусиран на продуктивност или креативност. Оба панела екрана су састављена од ЛЦД-а.

 Интел Цоппер Харбор

Слика љубазношћу: Вјеран Павић / Тхе Верге

Концепт уређаја са два екрана је заиста бриљантан. Можете да ставите уређај у режим шатора и отворите ОнеНоте на једном панелу и ПоверПоинт на другом да бисте правили белешке док радите на презентацији.

Нови уређаји АСУС-а и Леново-а који су се појавили раније ове године довели су у фокус нејасну будућност преносивих и иновативних лаптопова. У Цомпутеку, АСУС је представио свој Пројецт Прецог , концептуални лаптоп са два 4к екрана и танким кућиштем. Леново је такође представио сличан пројекат под називом Иога Боок 2 са два екрана и виртуелном тастатуром.

 Унутар Интел Тигер Рапидс-а

Слика љубазношћу: Вјеран Павић / Тхе Верге

Интелови прототипови са двоструким екраном неће стићи до продавница. Интел је дизајнирао ове прототипове да покаже производним партнерима шта је могуће. Произвођачи рачунара раде на веома сличном концепту и уређаји са два екрана ће бити доступни следеће године.

Популар Постс