Интел ће смањити потрошњу енергије Цхромиум-а на Виндовс 10

Цхромиум платформа је краљ тржишта претраживања веба. Међутим, Цхроме заснован на Цхромиум-у има репутацију претраживача који је гладан енергије на Виндовс уређајима.

Ако сматрате да Цхроме претраживач на вашем лаптопу празни батерију, имамо добре вести за вас — Интел ради са Цхромиум инжењерима на побољшању потрошње енергије за Цхромиум платформу.

Према Интелу, неки од њихових најновијих процесора као што је Ице Лаке подржавају „РГБ10 преклапање“, што побољшава потрошњу енергије. Интел каже да ради на новој функцији за Цхромиум која ће омогућити репродукцију ХДР видео записа преко ове технологије засноване на процесору, а то ће резултирати бољим перформансама напајања.Интел платформе од Ицелаке-а почињу да подржавају излаз ХДР садржаја кроз технологију преклапања са РГБА10 форматом. Омогућавање ове функције би обезбедило боље енергетске перформансе на уређајима заснованим на Ицелаке-у или новијим, Интел инжењер рекао .

Са преко 2 милијарде инсталација, нема сумње да Цхромиум претраживачи владају тржиштем прегледача и ово је преко потребно побољшање. Интел је већ почео да ради на томе, али је мало вероватно да ће се ова функција ускоро појавити.

Ажурирања Цхроме-а и Едге-а су паузирана

Гоогле је недавно најавио да неће испоручити Цхроме 81 због хитне медицинске помоћи широм света, а гигант претраживача је одлучио да прескочи и Цхроме 82.

Гоогле-ово следеће планирано издање је Цхроме 83, а одлука компаније такође има исти утицај на друге претраживаче засноване на Цхромиум-у, укључујући Мицрософт Едге.

Мицрософт такође одлаже ажурирање функција за свој Едге претраживач и само ће безбедносна ажурирања бити објављена по потреби. Едге 81, који је већ у бета каналу, неће ускоро бити пуштен потрошачима и предузећима.

Компанија задржава ажурирање за Едге неколико месеци и биће објављена само ажурирања стабилности. Овај потез не изненађује с обзиром да многи људи, укључујући Гоогле и Мицрософт инжењере, тренутно раде код куће.

Популар Постс