Инстаграм укида своју апликацију за Виндовс 10 Мобиле уређаје

 Инстаграм за Виндовс 10

Платформа друштвених медија у власништву Фацебоок-а Инстаграм је објавила да ће укинути своју апликацију Виндовс Пхоне 30. априла. Најава није изненађујућа с обзиром да је Мицрософт већ потврдио да Виндовс 10 Мобиле више неће бити подржан након ове године.

Данас, ако отворите апликацију Инстаграм на свом Виндовс Пхоне телефону, можда ћете добити поруку о прекиду подршке од компаније. У поруци се наводи да услуга друштвених медија више неће бити понуђена на Виндовс телефонима и да корисници могу да користе платформу у веб претраживачу као што је Мицрософт Едге.

Од 30. априла, апликација Инстаграм за Виндовс 10 Мобиле више неће бити доступна. И даље ћете моћи да се пријавите на Инстаграм користећи свој мобилни претраживач, стоји у поруци. Инстаграм за Виндовс Пхоне

Ако сте користили своје Виндовс 10 мобилне телефоне за Инстаграм, имате мање од месец дана да то урадите. Постоје алтернативе независних произвођача за Инстаграм на Виндовс Пхоне-у, али већина апликација трећих страна је такође застарела.

Недавно је Мицрософт поново потврдио да ће подршка за Виндовс 10 Мобиле престати у децембру 2019. године, а компанија је такође препоручила корисницима Виндовс 10 Мобиле да пређу на подржани Андроид или иОС уређај како би користили Мицрософт услуге.

Популар Постс