ИнПривате безбедносна функција радне површине наводно долази у Виндовс 10

Мицрософт је тренутно заузет развојем своје следеће велике верзије Редстоне 5 за коју се очекује да стигне за неколико месеци. Компанија је већ почела да ради на новим функцијама за своју следећу верзију 19Х1′ која ће бити објављена на пролеће 2019.

Мицрософт ради на новој функцији Виндовс 10 под називом ИнПривате Десктоп која омогућава корисницима у мрежи предузећа да покрећу апликације у заштићеном окружењу. Функција функционише слично виртуелној машини која се аутоматски ресетује сваки пут када се затвори.

Компанија је ову функцију назвала ИнПривате Десктоп инспирисаном ИнПривате режимом у Мицрософт Едге-у. Ова функција помаже у тестирању апликација из извора трећих страна. и штити рачунар од заразе покретањем заражене датотеке јер се све датотеке чувају у заштићеном окружењу које не омогућава приступ системским датотекама. ИнПривате Десктоп

Очекује се да ће Мицрософт увести ову функцију у Виндовс 10 Ентерприсе и могао би да је избаци са Виндовс 10 19Х1 који се очекује следеће године на пролеће. Тренутно нема много детаља о овој функцији, али Мицрософт је укратко пружио опис како функција функционише у оперативном систему Виндовс 10.

ИнПривате Десктоп (Превиев) омогућава администраторима да покрећу једнократно заштићено окружење за безбедно, једнократно извршавање непоузданог софтвера. Ово је у основи брзи ВМ у кутији који се рециклира када затворите апликацију, каже Мицрософт.

Мицрософт такође потврђује да би ИнПривате Десктоп захтевао најмање 4 ГБ РАМ-а, 5 ГБ слободног простора на диску, заједно са 2 ЦПУ језгра и могућности хипервизора омогућене у БИОС-у за рад на рачунару.

Мицрософт је већ представио своју прву верзију за преглед 19Х1 за Скип Ахеад Инсидерс пре неколико недеља. Очекујемо да ће Мицрософт представити ову функцију у предстојећим верзијама за преглед 19Х1 за тестирање када Редмонд Гиант финализира РТМ верзију Виндовс 10 Редстоне 5.

Популар Постс