ИДЦ се нада да ће Мицрософт-ов пројекат увек повезаних Виндовс 10 рачунара на крају бити бољи

 Увек повезани рачунари

Слика љубазношћу: Роланд Куандт

Најновији подаци из ИДЦ-а сугеришу да ће Мицрософт-ова иницијатива за Алваис Цоннецтед ПЦс на крају проћи боље јер се компанија у великој мери клади на рачунаре са Снапдрагон погоном и нове алате.

ИДЦ-ов најновији извештај додаје да тржиште таблета и даље опада и да је пад достигао 13,5 одсто на 33 милиона јединица у новом кварталу. Нажалост, одвојиви таблети су такође пали и испорука таблета је била само 28,4 милиона јединица.Такође се примећује да Мицрософт-ови рачунари прве генерације Алваис Цоннецтед, који доносе Виндовс 10 на АРМ процесоре, нису успели да импресионирају публику, али се компанија нада да ће уређаји следеће генерације радити у корист компаније.

Прва генерација оперативног система Виндовс 10 на Снапдрагон одвојивим уређајима није успела да импресионира јер су слабе перформансе и ограничен број доступних програма и апликација спречили првих неколико производа у категорији да остваре успех на масовном тржишту, рекла је Лаурен Гуенвеур, виши истраживачки аналитичар ИДЦ-овог Таблет тима. .

Међутим, са Куалцомм-овим предстојећим Снапдрагон 850 процесором, посебно дизајнираним за увек повезане рачунаре, као и новим алатима компаније Мицрософт за довођење 64-битних апликација на платформу Алваис Цоннецтед, верујемо да постоји обећавајућа будућност за ову линију производа. Наводне предности платформе, укључујући њену исплативост у односу на Интел Кс86 процесоре, могле би много учинити на повећању испорука одвојивих уређаја, посебно у средњем тржишном сегменту који није довољно опскрбљен. Овај сегмент остаје кључан за свеукупни раст одвојивог тржишта, оног на који је Мицрософт почео да се бави тек издавањем Сурфаце Го.

Популар Постс