ХолоЛенс 2? Мицрософт патентира рефрактивни премаз за дифракционе оптичке елементе

 Мицрософт ХолоЛенс 2

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософт одржава конференцију за штампу 24. фебруара у МВЦ-у и наговештава да би ХолоЛенс следеће генерације компаније могао бити представљен тамо. Према новом патенту, Мицрософт разматра побољшања за дифракционе оптичке елементе који се налазе унутар уређаја са екраном близу ока (НЕД).

Први који смо приметили, патент под називом „Рефрактивни премаз за дифракционе оптичке елементе“ поднео је Мицрософт средином 2016. објавио УСПТО 5. фебруара 2019. Патент наглашава побољшања уређаја за екран близу очију (НЕД).У одељку о позадини патентне пријаве, Мицрософт објашњава да АР и ВР слушалице напредују како би корисницима пружиле импресивнија визуелна искуства. Такве слушалице могу да генеришу слике које се приказују кориснику преко транспарентног екрана који такође омогућава корисницима да виде физичко окружење.

 ХолоЛенс патент

Слика љубазношћу: УСПТО

Овај патент описује технику у којој оптички таласовод може укључити супстрат који пропушта светлост конфигурисан за употребу у уређају за екран близу ока (НЕД), а такође може доћи са дифракционим оптичким елементом (ДОЕ). ДОЕ може доћи са дифракционом решетком направљеном од другог материјала који има други индекс преламања, а постоји и дифракциона решетка премаза.

Таласовод конфигурисан за употребу са уређајем за приказ у близини (НЕД) може укључивати супстрат који преноси светлост конфигурисан да шири светлосне зраке кроз тоталну унутрашњу рефлексију и дифракциони оптички елемент (ДОЕ) на површини супстрата који је конфигурисан за унос и/или излазне светлосне зраке на и/или са подлоге. Према неким реализацијама, ДОЕ може укључити дифракциону решетку направљену од првог материјала који има први индекс преламања и премаз од другог материјала преко дифракционе решетке, при чему други материјал има други индекс преламања који није једнак првом индексу преламања, Мицрософт објашњава.

Популар Постс