Грешке и проблеми ажурирања за Виндовс 10 октобар 2018 (верзија 1809)

 Виндовс 10 ажурирање радне површине

Мицрософт је сада транспарентнији у вези са проблемима у ажурирању за Виндовс 10 октобар 2018. и компанија је објавила нови документ подршке како би истакла активне проблеме.

Према документ подршке , ажурирање за Виндовс 10 октобар 2018. разбија мапиране диск јединице и постоје неке друге грешке.

Грешке и проблеми ажурирања за Виндовс 10 октобар 2018

Ево листе активних проблема у ажурирању за Виндовс 10 октобар 2018 и могућих решења.Покварени мапирани дискови

Мицрософт је свестан проблема у ажурирању за Виндовс 10 октобар 2018 (верзија 1809) где мапирани дискови можда неће успети да се поново повежу. Можда ради на неким уређајима и ако сте погођени, црвени Кс се појављује на мапираним мрежним дисковима у Филе Екплорер-у. Ова грешка постоји у оперативном систему Виндовс Виндовс 10 верзија 1809, Виндовс Сервер 2019 и Виндовс Сервер верзија 1809.

Мицрософт је такође детаљно описао решење за решавање овог проблема. Документ подршке објашњава да корисник може да ажурира радњу мапа диск јединица за замену у поставкама смерница групе. Ово заобилазно решење би требало да избрише постојећи мапирани диск да би се поново креирало мапирање при сваком пријављивању и решило проблем.

Мицрософт је потврдио да ће овај проблем у ажурирању за Виндовс 10 октобар 2018 (верзија 1809) бити решен касније овог месеца.

Очекује се да ће Мицрософт касније овог месеца објавити ново кумулативно ажурирање за Виндовс 10 са исправкама за горе поменуте и друге грешке.

Ф5 проблем некомпатибилности ВПН-а

Мицрософт напомиње да би ажурирање за Виндовс 10 октобар 2018. могло да поквари Ф5 ВПН услугу за неке кориснике и компанија је свесна могућих грешака које доживљавају Ф5 ВПН корисници након ажурирања својих рачунара.

Након ажурирања на Виндовс 10 верзију 1809, Ф5 ВПН клијенти могу изгубити мрежну повезаност када је ВПН услуга у конфигурацији подељеног тунела, објашњава Мицрософт. Компанија ради на поправци и биће испоручена са кумулативним ажурирањем касније овог месеца.

Мицрософт каже да се проблем може привремено решити ако корисник ручно конфигурише своје системе и присили саобраћај кроз ВПН тунел.

  • Прво, потребно је да се пријавите на БИГ-ИП АПМ услужни програм за конфигурацију.
  • У апликацији идите на Приступ > Повезивање / ВПН > Мрежни приступ (ВПН) > Листе приступа мрежи.
  • Идите до профила приступа мрежи > картица Мрежне поставке.
  • Да бисте то потврдили за клијента, мораћете да кликнете на опцију Адванцед. У супротном, кликните на Присилни саобраћај кроз тунел и додирните Ажурирај.

иЦлоуд проблем

иЦлоуд верзија 7.7.0.27 није компатибилна са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2018. и не можете је инсталирати на свој уређај ако сте већ надоградили.

Мицрософт је блокирање ажурирања за Виндовс 10 октобар 2018 на уређајима са некомпатибилним иЦлоуд софтвером који је покренут . Проблем компатибилности ће ускоро бити решен и октобарско ажурирање ће бити поново понуђено.

Стари АМД Радеон рачунари

Мицрософт такође блокира уређаје са графичким процесорима серије АМД Радеон ХД2000 и ХД4000 из понуде Виндовс 10 Оцтобер 2018 Упдате због проблема са компатибилношћу.

Ажурираћемо ову објаву када Мицрософт детаљније објасни друге проблеме са ажурирањем за Виндовс 10 октобар 2018.

Популар Постс