Грешка Виндовс 11 Филе Екплорер са великом употребом меморије добија исправку

 Коришћење меморије оперативног система Виндовс 11 Филе Екплорер

Мицрософт је недавно објавио надоградњу на Виндовс 11 за кориснике са подржаном верзијом оперативног система Виндовс 10 (верзија 2004 или новија). Иако је ажурирање донело бројне промене у дизајну, чини се да је такође увело озбиљан проблем са перформансама где неки корисници примећују невероватно високу употребу меморије.

Након инсталирања Виндовс 11, неки корисници пријављују бројне проблеме са перформансама. АМД је потврдио да је проблем са перформансама је узрокована новом безбедносном функцијом Виндовс 11, али изгледа да постоји још једна грешка коју узрокује Мицрософтов редизајниран Филе Екплорер (Екплорер.еке).

На Реддиту и форумима, корисници су се жалили на то како њихови Виндовс 11 уређаји сада пате од изузетно велике употребе меморије. Као резултат тога, перформансе целе свирке пате, а то такође негативно утиче на перформансе игара, што доводи до пада фреквенције кадрова.Изгледа да је проблем узрокован ажурирањем Филе Екплорер-а за Виндовс 11.

У оперативном систему Виндовс 11, Филе Екплорер задржава познати дизајн као верзија Виндовс 10, али је сада заснован на Виндовс УИ библиотеци (ВинУИ), тако да долази са новим иконама, модерним контролама, дугмадима и другим визуелним подешавањима.

Нови слој Филе Екплорер-а користи Мица материјал за командну траку/заглавље, што је материјал за дизајн који примењује позадину радне површине на прозор апликације. Поред тога, контекстни мени Екплорер-а (мени десним кликом) је ажуриран помоћу Флуент Десигн-а како би одговарао остатку оперативног система.

Изгледа да је ова нова верзија Филе Екплорер-а одговорна за велику употребу меморије у оперативном систему Виндовс 11. Процес наведен као Екплорер.еке у менаџеру задатака изазива скокове ресурса од 70-99%, као и константно коришћење процесора уређаја у неким случајева, према извештајима.

Као што су корисници приметили, употреба меморије Филе Екплорер-а се повећава сваки пут када отворе Филе Екплорер.

Мицрософт ће поправити употребу великих ресурса екплорер.еке у оперативном систему Виндовс 11

Оно што је посебно неугодно у вези са великом употребом меморије Виндовс 11 је то што су грешку пријавили Виндовс Инсајдери прошлог месеца, а затим су је тестирали корисници на Дев Цханнел-у пре него што је Виндовс 11 постао доступан свима.

Чини се да су ти извештаји игнорисани или је меморија и Виндовс 11 објављен са грешком за цурење меморије Филе Екплорер-а.

У а пошта на Феедбацк Хуб-у од краја прошлог месеца, Мицрософт је приметио да су укључили промене са Буилд 22454 да бисте ублажили неколико проблема који су изазивали цурење приликом коришћења Филе Екплорер-а.

Ово сугерише да је Мицрософт пронашао решење, али осим ако нисте део Дев Цханнел-а – који омогућава приступ следећој верзији оперативног система Виндовс 11, мораћете да сачекате неколико недеља.

Мицрософт већ више од месец дана тестира исправку, тако да постоји шанса да ће компанија ускоро објавити исправку као засебну закрпу.

Популар Постс