Грешка у оперативном систему Виндовс 10 негативно утиче на перформансе са замрзавањем система

 Проблем са перформансама Виндовс 10

Виндовс 10 наилази на озбиљне проблеме захваљујући недавном кумулативном ажурирању или ажурирању функција, при чему корисници пријављују да се систем „замрзава“. На срећу, Мицрософт је упознат са извештајима и већ су решили проблеме са перформансама у ажурирању за преглед.

Још у мају, Мицрософт је лансирао ажурирање за Виндовс 10 маја 2020 , што је било опционо ажурирање око два месеца пре него што је почело да се примењује за више корисника.

Међутим, Виндовс 10 верзија 2004 и недавна кумулативна ажурирања на крају су довела до додатних проблема за неке кориснике.Један од најчешће документованих проблема је замрзавање или успоравање система. Као што корисници имају приметио у нити на форуму, која је и даље активна, Виндовс 10 верзија 2004 или новија ће замрзнути игре или апликације, а ништа се не може учинити јер само хард ресет може поново да покрене.

Такође сам имао 3 насумична замрзавања, где систем виси и све више не реагује док не буде потребно хард ресет, од ажурирања из 2004, приметио је један корисник. Прошле недеље, проблем је такође био наглашен Реддит .

У ажурирању подршке документ , Мицрософт каже да Виндовс 10 КБ4580364 решава проблем који узрокује да оперативни систем престане да ради или престане да реагује.

Према наводима компаније, застој у ТЦП/ИП драјверу је довео до проблема са перформансама за неке кориснике. За оне који нису свесни, ТЦП/ИП је функција заснована на мрежи која дефинише како ваш рачунар комуницира са другим уређајима.

Имајте на уму да је Виндовс 10 КБ4580364 опционо ажурирање и не морате да га инсталирате да бисте решили потенцијалне проблеме са перформансама.

Опциона ажурирања увек укључују неколико исправки грешака и побољшања, али ова ажурирања се никада не преузимају аутоматски. Након што се ова ажурирања за „преглед“ тестирају са заинтересованим корисницима, њихове исправке улазе у обавезно ажурирање закрпа за уторак за Виндовс 10.

Мицрософт ће 10. новембра почети са увођењем обавезног кумулативног ажурирања за Виндовс 10 и оно ће укључивати побољшања перформанси.

Популар Постс