Грешка компатибилности са Виндовс 11 почиње да се појављује на неподржаним рачунарима

Мицрософт експериментише са функцијом која би корисницима рекла да ли је њихов уређај спреман за Виндовс 11, што јесте лансирање 5. октобра . Уочи увођења 5. октобра, неки корисници су сада обавештени о проблемима компатибилности са оперативним системом Виндовс 11.

Корисници оперативног система Виндовс 10 са неподржаним рачунарима бивају обавештени о томе да ли њихови уређаји испуњавају услове за надоградњу на Виндовс 11. Процес провере компатибилности је прилично једноставан и може се урадити тако што ћете посетити Подешавања > Ажурирања и безбедност > Виндовс Упдате.

Да бисте проверили компатибилност, кликните на дугме Провери ажурирања када је надоградња на Виндовс 11 доступна у вашем региону. На неподржаним рачунарима, добићете директну поруку од Виндовс Упдате са објашњењем статуса компатибилности рачунара. У овом случају, рачунар није компатибилан са Виндовс 11 и појављује се следећа порука: Грешка захтева за Виндовс 11

Овај рачунар тренутно не испуњава све системске захтеве за Виндовс 11. Сазнајте детаље и погледајте да ли постоје ствари које можете да урадите у апликацији ПЦ Хеалтх Цхецк, гласи порука о грешци.

Порука такође укључује везу за преузимање апликације ПЦ Хеалтх Цхецк. Ако преузмете и покренете алатку, моћи ћете да сазнате разлог иза блока надоградње. У нашем случају, то је био ТПМ 2.0 и грешка је нестала када смо укључили безбедносну функцију из БИОС-а.

И у ПЦ Хеалтх Цхецк-у, везе до докумената подршке ће бити обезбеђене како би помогли корисницима да провере спецификације уређаја потребне за надоградњу.

Под претпоставком да је ваш рачунар спреман за авантуру, добићете следећу поруку Сјајне вести – ваш рачунар испуњава минималне системске захтеве за Виндовс 11. Међутим, можда нећете моћи да преузмете ажурирање јер се уводи у фазама и шире увођење се очекује почетком 2022.

У поруци, Мицрософт је напоменуо да одређено време када ће бити понуђено може да варира док будемо припремили за вас.

Популар Постс