Гоогле разбија имена Гмаил прилога у Мицрософт Едге-у

 Цхромиум Едге

Мицрософтово ново Едге претраживач заснован на Цхромиуму је на јавном тестирању више од годину дана и веома је сличан Цхроме-у, који такође користи Цхромиум. Коришћење Цхромиум-а и Блинк мотора за рендеровање требало је да помогне у компатибилности, али неке Гоогле услуге наводно не раде исправно у Едге-у.

Као што су неки људи открили, Гоогле услуге њушкају „Мицрософт Едге“ у заглављу корисничког агента и приказују се лажна упозорења.

Сви претраживачи, укључујући Едге, Цхроме и Вивалди, имају свој „Кориснички агент“, који је ред текста који се шаље из прегледача на веб локацију коју отворите.Кориснички агенти се користе за представљање бољег искуства за одређени претраживач од стране веб локација. Иако су кориснички агенти одличан начин да се побољша искуство прегледања веба, неки веб програмери, па чак и веће технолошке компаније, злоупотребљавају га.

У 2019. години, корисници су приметили да Гоогле блокира Гоогле Меет, Гоогле документе, ИоуТубе Мусиц и друге услуге у Мицрософт-овом претраживачу заснованом на Цхромиум-у, а промена корисничког агента у „Цхроме – Виндовс“ из „Едг – Виндовс“ чини да страница функционише сасвим добро .

Чини се да услуге гиганта претраживача још увек њушкају Мицрософт Едге и неколико других претраживача. Као што је приметио инжењер Мицрософт Едге Ериц Лавренце, Гоогле-ов Гмаил њуши Цхромиум Едге и нетачно враћа назив прилога.

Када га пронађе, Гмаил враћа |Цонтент-Диспоситион: аттацхмент| заглавље са именом датотеке које је погрешно кодирано, што доводи до тога да се Уницоде знакови замењују подвлакама, рекао је Лоренс.

Према Мицрософт инжењеру, Гоогле можда негде има лошу табелу УАСнифф-то-НонСтандардсБехавиор и приступ који служе у Цхромиум Едге-у треба да се користи за ИЕ8 и старије верзије.

Када виде Едг/ токен у корисничком агенту, они кодирају атрибут Филенаме заглавља Цонтент-Диспоситион користећи необрађене бајтове, а не РФЦ-специфицирани кодирани УТФ8, он приметио .

Као резултат тога, прилози са Уницоде текстовима се чувају са нетачним именом у Мицрософт Едге-у.

Срећом, паметни људи у Мицрософту имају већ почела лажирање УА заглавља послатог у Гмаил и Гоогле-ово њушкање више не би требало да функционише у стабилним верзијама Едге-а.

 Едге гмаил

Још један претраживач Вивалди заснован на Цхромиум-у имао је сличне проблеме са Гоогле услугама, које су решили приказивањем корисничког агента који је изгледа идентичан Цхроме-у.

Њушкање Гоогле сервиса за Вивалдија био је велики део разлога зашто смо потпуно избацили кориснички агент у нашем последњем ажурирању, саопштила је компанија.

Иако би се ово могло назвати још једном несрећом или неспоразумом, Гоогле има тенденцију да надмудри друге компаније.

Популар Постс