Гоогле ради на новом режиму Фоцус за свој Цхроме претраживач

 Цхроме на Виндовс-у

Гоогле и сарадници Цхромиум-а раде на вишеструким побољшањима за Цхроме претраживач. Након тестирања група картица, прегледа картица, Гоогле сада ради на још једној новој функцији под називом Фокусни режим.

Нови режим фокуса могу да омогуће корисници приликом навигације вебом. Није јасно како би ова функција требало да функционише, али по изгледу ствари, режим фокуса би могао да блокира обавештења и омогући корисницима да претражују интернет без икаквих ометања.

Чини се да Гоогле планира да овај сјајни додатак донесе на све платформе укључујући Виндовс. Нови режим фокуса се тренутно интерно тестира и док је заставица већ активна у Цхроме Цанари-у, режим фокуса тренутно не ради.Цхроме Цанари је експериментална верзија Гоогле Цхроме-а у раном издању и у основи омогућава компанији да тестира нове функције пре него што их примени у бета и главној верзији.

Ова функција је још увек у раној фази развоја и није објављено када ће бити омогућена за стабилну верзију.

Такође се очекује да ће Фоцус Моде бити на сличан начин као Фоцус Ассист доступан за кориснике Виндовс 10 који аутоматски блокира обавештења када се претраживач користи на целом екрану.

Побољшања активности екстензија

Гугл такође ради на томе да омогући корисницима да виде активност проширења за свој Цхроме прегледач који такође помаже корисницима да замрзну ствари ако примете било какву неуобичајену активност.

Гоогле је објавио ову функцију у прегледачу Цхроме Цанари. Може се омогућити подешавањем заставице (-енабле-ектенсион-ацтивити-логгинг) и приступањем Цхроме-овој страници проширења.

Функција екстензије може помоћи и истраживачима и корисницима да идентификују било које злонамерне екстензије. Пошто је ова функција тренутно у раној фази развоја, није познато када ће је компанија објавити у стабилној верзији.

Популар Постс