Гоогле позива Цхромиум програмере да престану да користе Виндовс 7

 Виндовс 10 уређаји

Мицрософт је већ јасно ставио до знања да би ослањање на Виндовс 7 требало да се приближи крају и да је фокус компаније на миграцији људи и предузећа на Виндовс 10 – његов најновији оперативни систем са више од 50% тржишног удела.

Једанаест месеци након што је Мицрософт прекинуо подршку за Виндовс 7, Гоогле је коначно позвао Цхромиум програмере да престану да користе Виндовс 7 јер га више не подржавају ни Мицрософт ни Цхромиум заједница.

Не сећам се одлуке да захтевам Виндовс 10, али изгледа неизбежно да ће се то десити у неком тренутку, а можда и тада као и сада. У последње време било је неколико кварова у оперативном систему Виндовс 7 и на крају постаје скупо наставити их поправљати, објаснио Брус Досон, Гоогле инжењер.У новом урезивању, Гоогле потврђено да Виндовс 7 више не ради за прављење Цхромиум-а и Виндовс 10 је сада услов. Пошто Виндовс 7 није подржан оперативни систем, читљива порука о грешци ће се приказати када програмери покушају да направе своје Цхромиум апликације.

Вреди напоменути да је ова најава намењена само програмерима и да ће претраживачи са Цхромиум-ом наставити да раде на Виндовс 7, као што је претходно потврдио Гоогле.

Цхромиум и његови деривати и даље раде на Виндовс 7. Ово утиче само на програмере, приметио је Гугл.

Поправке заједнице програмера ће бити прихваћене, али до сада се нико није добровољно јавио да дода подршку за Виндовс 7. Програмери који још увек користе Цхромиум би требало да или надограде на Виндовс 10 или да размотре да испробају апликације као што је Процесс Екплорер да открију проблеме са Цхромиум-ом на Виндовс 7.

Гоогле програмери су већ престали да користе Виндовс 7 за прављење Цхроме-а, али није јасно када ће Цхромиум потпуно престати да ради на старијим платформама.

Као што смо известили раније ове недеље, Мицрософт и даље нуди Виндовс 10 као бесплатну надоградњу онима који користе Виндовс 7 Хоме, Про и Ултимате лиценцу.

Популар Постс