Гоогле пориче да је намерно изазивао проблеме са ИоуТубе-ом у прегледачу Едге оперативног система Виндовс 10

  Мицрософт Едге за Виндовс 10

Бивши наводни стажиста Мицрософт Едге недавно је тврдио да је Гугл ажурирао своју веб локацију ИоуТубе да би узроковао неочекивани проблеми у прегледачу Едге оперативног система Виндовс 10 током репродукције видео записа . Према наводном запосленом, промене направљене на ИоуТубе-у су на крају довеле до тога да перформансе Мицрософт Едге-а изгледају знатно спорије.

Наводни запослени тврди да је Гоогле додао скривени празан див преко ИоуТубе видео снимака како би смањио перформансе Едге претраживача који користи Мицрософт-ово хардверско убрзање за видео записе.

Гоогле каже да то није случај и да не мењају своје веб странице са намером да поразе оптимизације у другим прегледачима. У саопштењу Гугл такође закључује да компанија озбиљно поступа са пријављеним грешкама и поправља их што је брже могуће.ИоуТубе не додаје код дизајниран да поништи оптимизације у другим прегледачима и ради брзо на исправљању грешака када се открију, рекао је портпарол ИоуТубе-а у саопштењу. Гугл наглашава да сарађује са другим добављачима претраживача преко стандардних тела и такође користи Цхромиум пројекат отвореног кода да побољша компатибилност веба.

Оптужбе

Мицрософт је потврдио да неће користити свој ЕдгеХТМЛ механизам за рендеровање за Блинк (мотор за рендеровање који су углавном развили сарадници Цхромиум-а) и компанија ће такође користити Цхромиум изворне кодове отвореног кода.

Постоје помешана мишљења корисника, програмера и критичара, али што се тиче бившег приправника који ради за Мицрософт, Гоогле је такође одговоран за Мицрософтову одлуку да укине ЕдгеХТМЛ.

  ИоуТубе на ивици

Наводни запосленик Мајкрософта који се зове Џошуа тврди да је Гугл често мењао своје веб апликације као што је Јутјуб. Неке од тих промена довеле су до проблема са перформансама при коришћењу веб прегледача које су развили други произвођачи као што је Мицрософт.

Инжењер тврди да је Мицрософт одлучио да укине ЕдгеХТМЛ јер није могао да ухвати корак са честим променама које је Гоогле правио у својим веб апликацијама са намером да разбије друге претраживаче. На пример, недавно су додали скривени празан див преко ИоуТубе видео снимака који доводи до ослобађања нашег брзог убрзања хардвера (сада би требало да буде поправљено у ажурирању за Вин10 Оцт), објашњава он у свом посту.

Није први пут

Ово није први пут да је Гоогле оптужен да намерно умањује перформансе ИоуТубе-а у другим веб претраживачима. Раније ове године, менаџер програма Мозилла Цхрис Петерсон је у низу твитова приметио да перформансе ИоуТубе страница су 5 пута спорије у Фирефок-у и Едге-у него у Цхроме-у .

Према Крису, редизајнирани ИоуТубе је користио застарели ДОМ АПИ у сенци који је имплементиран само у Цхроме-у. Као резултат тога, перформансе ИоуТубе-а су биле много спорије у прегледачима који не користе ово решење.

У стара времена, Гоогле је блокирао Мицрософтову апликацију ИоуТубе за Виндовс Пхоне из различитих разлога. Поново покренута Мицрософт-ова ИоуТубе апликација за Виндовс Пхоне такође је блокирана пошто је Гоогле рекао да Мицрософт није омогућио потпуно функционално искуство ИоуТубе-а и закључио да је апликација прекршила њихове Услове коришћења услуге.

Едге претраживач који покреће Цхромиум

Мицрософт је недавно најавио да прави нови претраживач који ће користити Цхромиум изворне кодове који користе Гоогле Цхроме, Опера, Вивалди и други добављачи.

Реконструисани Мицрософт-ов веб претраживач ће и даље користити Едге брендирање, а верзија за преглед новог претраживача биће спремна почетком 2019.

Популар Постс