Гоогле покушава да натера људе да пређу са Мицрософт Едге-а

 Лого претраживача Едге

Мицрософт је некада доминирао тржиштем претраживача са Интернет Екплорер-ом, али се слика удела на тржишту променила када је Гоогле лансирао Цхроме са огромним предностима у односу на ИЕ и Фирефок. Након изненадног колапса Интернет Екплорер-а, Мицрософт је поново створио своје искуство прегледача са Едге-ом, који такође није успео да добије изгубљени удео на тржишту.

У 2018. години, Мицрософт је рекао да ће поново изградити Едге на истом Цхромиум мотору као и Цхроме са додатним функцијама и модерним корисничким интерфејсом.

Цхромиум Едге је потпуна реконструкција изграђена на Гоогле-овој технологији отвореног кода, а Цхромиум-ове основе омогућавају Едге-у да приступи ексклузивним функцијама Цхроме-а, више проширења и бољим перформансама.У протеклих неколико недеља, Гоогле је започео кампању да убеди кориснике да одбаце нови Мицрософт Едге за Цхроме. Са рекламама и апсурдним упозорењима у својим онлајн услугама, Гоогле наставља да покушава да натера људе да пређу са новог Мицрософт Едге-а.

Прошле недеље смо уочили упозорења на Цхроме веб продавница препоручује Едге корисницима да користе Цхроме ради побољшања безбедности. Изгледа да је Гоогле такође ажурирао своје друге услуге помоћу Цхроме искачућих прозора у новом Едге-у, а гигант претраживача можда користи корисничке агенте да посебно циља Мицрософтов претраживач.

Током нашег тестирања, успели смо да репродукујемо Гоогле-ове огласе за Цхроме на страницама резултата претраживача, Гоогле преводиоцу, Гоогле документима и Гоогле вестима.

 Гоогле препоручује Цхроме

На пример, порука Гоогле вести препоручује коришћење Цхроме-а јер је прегледач брз, безбедан и долази са уграђеним ажурирањима. С друге стране, Гоогле-ови резултати претраге препоручују прелазак на Цхроме да бисте заштитили свој уређај од малвера на вебу.

За Документе, Гоогле каже да би корисници требало да „надограде“ на Цхроме да би користили функцију докумената ван мреже.

Посебно, упит не нуди никакво објашњење шта Цхроме чини бољим у заштити рачунара од злонамерног софтвера. Оно што је више забрињавајуће је то што се многа од ових упозорења не појављују ни у једном другом претраживачу који покреће Цхромиум.

Мицрософт такође користи свој Бинг да промовише Едге помоћу банер огласа када корисник тражи „Цхроме“ или „Цхроме веб продавница“. Међутим, упркос томе што је Цхромеов удео у прегледачу неколико пута већи од Мицрософтовог, Гоогле је агресивнији са својим приступом оглашавању.

Популар Постс