Гоогле показује своју апликацију Флуттер за Виндовс 10 са новом претрагом фотографија

 Флуттер десктоп претрага

Као и Мицрософт, Гоогле такође активно ради на вишеплатформским УИ решењима. Флуттер је УИ оквир отвореног кода за десктоп, мобилне и веб. Гоогле-ове апликације засноване на Флуттер-у већ су доступне на вебу и мобилним платформама, а Гоогле такође активно ради на подршци за Виндовс 10.

Раније ове године, Гоогле је објавио УВП апликације засноване на Флуттеру за Виндовс 10 , који су требали бити 'доказ концепта'.

Гоогле дозвољава програмерима да користе Флуттер као јединствену базу кода за писање апликација за Андроид, иОС, а сада и Виндовс 10. Флуттер тим у Гоогле-у верује у развој на више платформи и њихова визија је слична Мицрософтовој универзалној Виндовс платформи (УВП)Подршка за УВП, која је додата раније ове године, требало би да помогне програмерима да своје мобилне апликације пренесу на Виндовс 10.

Гугл је јуче објавио нову УВП Флуттер апликацију која користи Унспласх АПИ да омогући ново искуство претраге фотографија. Унспласх АПИ користи модерни ЈСОН АПИ за приказивање садржаја са Унпласх-а (једна од најбољих платформи за слике које се могу слободно користити) и искуство је изненађујуће глатко.

 Гоогле Флуттер десктоп

Апликација се зове Флуттер Десктоп Пхото Сеарцх и то је још један доказ концепта (није намењена за потрошачку употребу). Гоогле тренутно циља на десктоп рачунаре, али апликација такође добро функционише на више мобилних решења као што је Сурфаце Го са и без подршке за додир.

Вреди напоменути да демо апликација објавио Гоогле уклања фотографије са веба, али и даље нуди изворно искуство са прилагодљивим корисничким интерфејсом, што је импресивно.

Користећи Гоогле Флуттер, програмери ће ускоро моћи да креирају апликације за позадину и прегледник фотографија који ће радити на свим платформама укључујући Виндовс 10.

Нејасно је када ће Гоогле увести сопствене потрошачке апликације у Мицрософт Сторе, али следеће године можете очекивати Виндовс 10 апликације независних произвођача засноване на Флуттер платформи.

Програмери већ могу да почну да пишу апликације користећи Флуттер и циљају и на мобилне и на десктоп рачунаре. Према Гоогле-у, тренутно постоји више од 100.000 Флуттер апликација у Гоогле Плаи продавници.

Популар Постс