Гоогле плаши кориснике Мицрософт Едге-а безбедносним упозорењем

 Мицрософт Едге претраживач

Мицрософтов нови Едге и Гоогле Цхроме су веома слични, јер су оба изграђена на Цхромиум платформи са Блинк-ом као подразумеваним механизмом за веб рендеровање.

Мицрософт је избацио сопствену платформу за прегледање веба за Цхромиум јер Едге није био део многих стандардних рутина тестирања од стране власника веб локација. Проблеми са компатибилношћу су се постепено повећавали и корисници нису били задовољни Едгеовим спорим перформансама. Негативне повратне информације и мала употреба на крају су сматрали да је Мицрософт усвојио Цхромиум.

Едге-ова компатибилност се значајно побољшала након пребацивања, али Гоогле услуге и даље циљају Едге са застрашујућим упозорењима. У прошлости је Гоогле приказивао упозорење када су корисници отворили услуге као што су Гоогле тимови, Гмаил , Гоогле документе и ИоуТубе Мусиц у Едге-у.Као што су стручњаци из индустрије истакли, Гоогле користи „стринг корисничког агента“ да идентификује и блокира Мицрософт Едге. Кориснички агент је део претраживача који се идентификује на веб локацијама укључујући број верзије претраживача који користите.

Кориснички агент често злоупотребљавају неке компаније и он је постао проблем и за кориснике и за произвођаче претраживача током протекле деценије.

Гоогле је поново злоупотребио корисничке агенте и компанија приказује безбедносно упозорење када се Цхроме веб продавници приступа са Едге-а. Изгледа да је Гоогле тихо имплементирао њушкање корисничког агента у Цхроме веб продавници која посебно циља на Мицрософтов нови претраживач.

Ако промените корисничког агента, апсурдна грешка аутоматски нестаје. Такође је вредно напоменути да Гоогле не приказује грешку у другим Цхромиум претраживачима као што су Опера и Браве.

Гоогле-ово упозорење заправо не утиче на Едге-ову способност да безбедно користи и покреће Цхроме екстензије. И даље можете да инсталирате екстензије као и обично, али постоји могућност да би оваква безбедносна упозорења могла да уплаше кориснике од Едге-а.

Прошле године, Гоогле је рекао да не блокира Мицрософт Едге, већ да га не ставља на белу листу док Едге не изађе из бета верзије.

Током протеклих неколико година, борба међу корисничким агентима постала је још компликованија и компаније за веб претраживаче мењају своје корисничке агенте како би избегле проблеме са компатибилношћу.

У прошлости, произвођачи Вивалди претраживача заснованог на Цхромиум-у такође су се жалили на то како су „грешке“ које је проузроковао Гугл пореметиле његов претраживач.

Мицрософт Едге мења свој кориснички агент за Гоогле-ове веб локације да не би био откривен као Едге. Вивалди је, с друге стране, рекао да његов ажурирани претраживач више не укључује сопствени бренд у корисничком агенту.

Популар Постс